cover image
Egyéb

Nem dőlhetnek hátra

2017. január 3. 11:09

Az ősz egyik kellemes meglepetését a VasasPlaket szolgáltatta, amely gyakorlatilag kilenc forduló után elérte, hogy a felsőházba jusson, s most már a csoport harmadik helye sem elérhetetlen a piros-kékek számára.

Az első helyért a Szolnok és az OSC küzd meg, harmadik a Szeged, s a negyedik felsőházas helyre hajt majd a Vasas, illetve a Debrecen – gondoltuk a szezon előtt. Ehhez képest a Vasas oda-vissza legyőzte a Debrecent, s mivel ikszelt Szegeden, így máris elérhető az E.ON ob I A-csoportjának harmadik helye.

„Talán még mi sem számítottunk arra, hogy ilyen jó lesz az ősz, fontos volt, hogy a Debrecen ellen mindkétszer nyertünk, bravúrt hoztunk Szegeden, így most már szeretnénk megszerezni a harmadik helyet a csoportban és minél jobb pozícióból kezdeni a középszakaszt – mondta Burián Gergő, a Vasas juniorválogatott balkezese. – Örülök a mostani helyzetnek, de tudjuk, még nincs vége az alapszakasznak, lesznek fontos meccseink, nem dőlhetünk hátra. Szerencsére a nyári igazolások közül a két külföldi játékos és a magyarok is hamar beilleszkedtek, nagyon jó a csapategység, remélem, ez a jövőben is így marad.”

A fiatal pólós hozzátette, felemásnak érzi a szezonját, akadtak jó meccsei, s a folytatásban is az a célja, hogy minél többet játsszon, hosszabb távon pedig a felnőttválogatott lenne a cél, most is ezért dolgozik. „Az egyik legnagyobb célom, hogy bekerüljek a válogatottba, ehhez az első lépés, hogy minél többet játsszak az első osztályban” – tette hozzá Burián Gergő.

Amíg a szélsőnek a mostani az első éve, hogy stabil ob I-es játékos, addig Földi László edző több mint egy évtizede irányítja a Vasast, így ő óvatosabban beszél az eddigi szereplésről.

„Örülünk annak, ahogy eddig szerepeltünk, de várjuk még a szezon végét, nagyjából a bajnokság harmadánál járunk még csak – mondta a szakvezető. – Ez a realitás, az előző idényben ősszel a Honvéd száguldott, aztán hátrább végeztek. Hosszú a szezon, nem olyan egyszerű a jó szereplés. Nem is csak az eredményeinkkel, sokkal inkább a játékunkkal vagyok elégedett. Most korábban összeálltunk, mint egy idénnyel korábban, de majd a bajnokság végén beszélgessünk bővebben erről.”

A bajnokságot a Vasas tv-s meccsel folytatja, január 14-én kerül sor a PVSK-Mecsek Füszért–VasasPlaket mérkőzésre, amelyet az M4 Sport 20.15-től élőben közvetít.


Vízilabda hírek
vasas
földi lászló
burián gergő