cover image
Egyéb

A tét a csoportelsőség

2016. november 21. 19:36

Az E.ON férfibajnokság csúcsrangadóján feszül egymásnak az FTC-PQS és a ZF-Eger. A Népligetben sorra kerülő összecsapás tétje a B-csoport első helye.

Már a második fordulóban megküzdött egymással a B-csoport két élcsapata, a bajnoki ezüstérmes Eger és a nyáron jelentősen megerősödő Ferencváros, most pedig jöhet a visszavágó a Népligetben. Akkor ikszeltek a felek, s mivel a két gárda eddig nem vesztett pontot a többiekkel szemben – és vélhetően ezután sem fog –, a mérkőzés tétje a csoportelsőség.

„Olyan sorozat következik most, ahol folyamatosan nehéz tétmeccseket játszunk majd – kezdte Varga Zsolt, a Ferencváros mestere. – Találkozunk a két legerősebb magyar csapattal, a Szolnokkal és az Egerrel, illetve a Bajnokok Ligájából kieső Rijekával is. Az elmúlt két hétben sokat készültünk, foglalkoztunk az Egerrel is, és természetesen a saját játékunkkal. Az a célom, hogy találjuk meg azokat a megoldásokat, amelyeknek köszönhetően ki tudjuk iktatni az ellenfeleknek ajándékozott gólokat. Erre szükség lesz ahhoz, hogy komoly eredményeket érjünk el.”

Varga Zsolt reméli, hogy jó meccset, szoros csatát vívnak az Egerrel, és bízik benne, hogy hazai pályán lesz esélyük a győzelemre. Még akkor is, ha a zöld-fehérek közül hiányzik Varga Dániel, akire hosszabb rehabilitáció vár a vállproblémái miatt. Műteni egyelőre nem kell az irányítót, viszont időre van szükség, hogy teljesen felépüljön.

A túloldalon Hárai Balázs játéka bizonytalan, a többiek viszont harcra készek, például a szerb Milos Csuk is, aki az első meccsét még kihagyta a riói olimpia elődöntőjében összeszedett sérülése miatt. A szélső visszatérése mellett pedig az is fontos, hogy októberben még erősen idény eleji formában voltak a csapatok, most viszont már lényegesen előrébb tartanak.

„Sok meccset játszottunk már azóta mi is és a ferencvárosiak is, ellenfelünk ráadásul hétről hétre bizonyítja, hogy kiváló formában van – nyilatkozta Braniszlav Mitrovics, az Eger kapusa a klub honlapjának. – Nehéz mérkőzés vár ránk már csak ebből a szempontból is, de mi természetesen a győzelem reményében utazunk el a fővárosba. Tisztában vagyunk vele, hogy mekkora a tétje a találkozónak az alapszakasz alakulása szempontjából, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eredményeket viszünk majd magunkkal tovább. Ettől függetlenül mégis azt mondom, nem tekintünk élet-halál meccsként erre az összecsapásra, elvégre is még az év végéig is sok fontos ütközeten fogunk részt venni.”


E.ON férfibajnokság, B-csoport, 9. forduló
November 22., kedd

FTC-PQS–ZF-Eger, 18:00 (tv: M4 Sport)
PannErgy-MVLC–EBP-Tatabánya, 20:00
November 23., szerda
RacioNet-Honvéd–Kaposvári VK, 20:00
BVSC-Zugló–UVSE, 20:30

Az állás:
1. FTC 22 pont (104–51)
2. Eger 22 (102–59)
3. Miskolc 14
4. Honvéd 13
5. BVSC 10
6. Kaposvár 6
7. Tatabánya 4
8. UVSE 1
Vízilabda hírek