cover image
Egyéb

Túl a műtéten – mindenki visszavárja!

2016. november 12. 9:48

A női szezon nagy hiányzója, a BVSC 21 esztendős válogatott játékosa, Sikter Diána túlesett a porcműtéten, előreláthatóan fél évet vesz igénybe a gyógyulása. Avagy jó esetben a szezon végén térhet vissza. A magunk részéről kitartást és gyógyulást kívánunk!

Még nem láthattunk a szezonban. Nem láthattuk, mert hosszú ideje problémás válla, az úgynevezett lövő-vállsérülés miatt az orvosok nem engedték játszani. A medenceparton rendre ott tüsténkedett, segített mindenben, amiben kellett, végig a csapat mellett volt eddigi is. Mégis a szezon nagy hiányzójának tekinthetjük.

Hosszú procedúra végéhez értünk azonban, hiszen Székesfehérváron átesett végre a szükséges arthroscopos műtéten, dr. Gulyás Károly végezte el a beavatkozást. Abszurd, de nagyon várta, nagyon vártuk ezt, mert innentől kezdve egyenes út a gyógyulásig.

„Végre túl vagyok rajta, minden jól ment – erősítette meg hírünket a BVSC 21 esztendős tehetsége, majd némi keserűséggel hozzátette: – A doki sajnos a fél évből nem enged, így minden bizonnyal csak utána térhetek vissza.”

Avagy jó esetben a rájátszás végén számíthat rá csapata.

„Nem kalkulált, nagy érvágás ez számunkra, mert Dia fontos láncszeme a csapatnak – fogalmazott Petrovics Mátyás, a zuglóiak vezetőedzője. – Arról nem beszélve, hogy az ő pályafutását is mennyire befolyásolja ez a hosszú kihagyás, hiszen úgy gondolom, sok játékkal, a rá jellemző alázattal, tehetséggel esélye lett volna bekerülni a válogatott bő keretébe is. A legfontosabb most, hogy rendesen meggyógyuljon, biztos vagyok benne, hallani fogunk még róla!”

A szakvezető – aki a hétvégén élőben tekinti meg a Roma–Messina olasz női bajnokit, mintegy feltérképezve az Euroliga-selejtezős messinai ellenfelet – még elmondta, a kieső pólós pótlását igyekeznek saját erőből megoldani, a fiatalok még több játéklehetőséget kapnak.

A korábban a válogatottban is bemutatkozó Sikter Diát tehát továbbra se keressük a vízben, ám abban bizonyosak lehetünk, továbbra is ott lesz a társak között. Jobb híján drukkol majd, illetve idővel nyilvánvalóan bizonyos gyakorlatokkal elkezd készülni is – mint optimista megközelítéssel mondta: „Legalább testközelből megtapasztalom a gyógytornára alapozó felépülést, ha már úgy is azt tanulom…”

Vízilabda hírek
sikter dia
BVSC