cover image
Egyéb

Női bajnokság: már a 6. forduló következik

2016. október 26. 8:05

Dunaújvárosban a BVSC vendégszerepel – a mérkőzés az alapszakasz második helyét is eldöntheti. A szegediek volt szentesiekkel várják ifj. Tóth Gyula csapatát, az UVSE Tatabányán folytathatja sorozatát, míg a Honvéd– Eger találkozón a két pont nélkül álló csapat közül az egyik előbbre léphet.

A női bajnokság utolsó előtt fordulóját rendezik az alapszakaszban.

A mezőnyben egyedüli szászszázalékos címvédő UVSE ezúttal az egy győzelemmel álló Tatabányához látogat – a hazai fiatalok bizonyosan sokat tanulhatnak a válogatott játékosoktól. Kérdés, kik kapnak közülük majd szerepet a mérkőzésen – aki biztosan hiányzik majd, a vállműtéten átesett Tóth Ildikó, akinek helyén továbbra is Takács Vivien bizonyíthat.

Ennél a mérkőzésnél lényegesen nagyobb izgalom várható a másik hármon! Például Szegeden, ahol két jelentősen átalakult csapat csap össze. A hazaiak speciel pont azzal erősödtek sokat, hogy riválisuktól átcsábították Bujka Barbarát, Kádár Ildikót, Gémes Anettet, Pengő Nikolettát. Molnár Péter együttese szép lassan érik össze, nem vitás, az idény meglepetése lehet. Persze a Szentest sem szabad leírni, sőt, ifj. Tóth Gyula vezetésével a tehetséges fiatalok szárnyakat kaphatnak, és a rutinos Hevesi Anita, Kövér-Kis Réka kettős vezérletével semmi sem elképzelhetetlen.

Dunaújvárosban a BVSC vendégeskedik, ami ha a tabellát nézzük, az alapszakasz második helyéről döntő mérkőzés lehet. Tekintettel arra, hogy az előző bajnokság ezüst- és bronzérmeséről beszélünk, feltétlen öldöklő küzdelemre van kilátást, még akkor is, ha értelemszerűen messze vannak még a csúcsformától a felek. Az UVSE ellen speciel Petrovics Mátyás csapata játszott jobban, ugyanakkor biztosak lehetünk abban, hogy a Fabó Éva Uszodában Menczinger Katáék csak egy eredményt tudnak elképzelni. Szóval nagy izgalmakra van kilátás.

A Honvéd–Eger összecsapás tétje sem kicsi: vajon ki szerzi meg első pontjait?

Női ob I., alapszakasz, 6. forduló
A szerdai program

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem–Hungerit-Szentes – 18.30
RacioNet-Honvéd–ZF-Eger-EKE – 18.45
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–BVSC Zugló-Diapolo – 19.00
Tatabánya–UVSE-Tropicarium – 19.30

Az állás:

1. UVSE 15 pont
2. BVSC 12 pont
3. Dunaújváros 12 pont
4. Szeged 9 pont
5. Szentes 9 pont (4 mérkőzés)
6. Tatabánya 3 pont
7. Eger 0 pont (6 mérkőzés)
8. Honvéd 0 pont


Vízilabda hírek
női bajnokság