cover image
Egyéb

Kemény Dénes: „Meg tudom érteni Tibor döntését”

2016. október 21. 10:23

A Reggeli Startban nyilatkozott a szövetségi kapitány döntéséről az MVLSZ elnöke.

Benedek Tibor csütörtökön jelentette be, hogy elköszön a férfiválogatottól, nem pályázik a következő ciklusra kapitánynak. A Digi Sport Reggeli Start című műsorának pénteken reggel Kemény Dénes volt a vendége a témában.

„Elfogadtam a döntését, mert azt nem szabad ráerőltetni senkire, amit nem akar csinálni. Voltam 16 évig kapitány, nekem nem volt olyan helyzetem, hogy egy csalódással záruló olimpiai szereplés után neki tudjak fogni újabb négy évnek. Ha egy világversenyen csalódsz, egy év múlva van egy következő világverseny, hogy javítsál. Ha egy olimpián csalódsz, a következőre vágysz, de az nagyon messze van. Olyankor a csalódás nagyon nagy. Amikor ezt átéreztem, ugyanúgy döntöttem, mint ahogy most Tibor” –fogalmazott az MVLSZ elnöke.

watch?v=4lgvDQQIKrk„Azt gondolom, Tibor most valami mást szeretne csinálni. Az a fontos, hogy amit csinál, azt lelkesen, ne pedig tüskékkel vagy egyéb lelki problémákkal csinálja” – mondta, utalva arra, hogy Benedek Tibor az UVSE szakmai igazgatója lesz.

„Tibor nagyon-nagyon jól dolgozott. Szakmailag mindig tudtam, hogy alapos, hogy óriási az akarata, hogy a vízilabdát nagyon érti. Állandóan kereste a tökéleteset. Ha ezt csinálod négy évig, és két évig az eredményjelző tábla visszaigazolja azt, amit csináltál, ez állandóan erőt ad a következőhöz. A második két évben ez nem így volt, és az borzasztó frusztráló lehet, hogy ugyanolyan szeretettel és alázattal teszi a dolgát, amikor arany- vagy ezüstérmeket nyerünk, és akkor is, amikor rossz eredmények jönnek. Ebből nem biztos, hogy erőt lehet meríteni”
– jegyezte meg Kemény Dénes, aki így utalt arra, hogy az elnökség nem kéri fel a folytatásra a szakembert, miután Benedek Tibor bejelentette, nem vállalná a következő időszakot.

„Van Magyarországon sok jó edző, soha nem tudhatjuk, hogy kiből lesz alkalmas kapitány. Ez egy nagyon nehéz döntés, és nagyon sok szerencse kell hozzá, hogy olyat válasszunk, azok közül, akik alkalmasak, aki mindazt, amit Tibor jól csinált, ugyanolyan jól fogja csinálni, és esetleg több szerencséje lesz a kritikus pillanatokban, különösen az olimpiai ciklus második felében”
– tette hozzá Kemény Dénes, megjegyezvén, hogy szerinte olyan kapitányra van szüksége ezeknek a játékosoknak, aki a magyar vízilabda közegében élt, és onnan érkezik.

Az MVLSZ szombaton tartja tisztújító közgyűlését.
Vízilabda hírek
kemény dénes
Benedek Tibor