cover image
Egyéb

Férfibajnokság: teljes forduló csemegékkel

2016. október 19. 8:44

Az OSC a Szegedet fogadja, nagy rangadó lesz a Népligetben.

A címben kicsit füllentettünk, merthogy a B csoportban egy meccset már rendeztek a negyedik fordulóból, a Tatabánya ezen megszerezte első győzelmét szombaton, a Kaposvár ellen (8-6).

Ragadjunk is le akkor a B csoportnál! Egerben két olyan csapat találkozik, amelyek homlokegyenest más módon hangolhattak erre a bajnoki fordulóra. Amíg a Honvéd játékosai az előző héten tevegéltek és piramisokat nézegettek Egyiptomban (oké, azért meccseket is játszottak és mindet meg is nyerték a 25. Heliopolis Kupán), addig az Eger pólósai a Bajnokok Ligája második csoportkörében küzdöttek odahaza, kemény ellenfelekkel szemben. Legalábbis a Verona kemény volt, Dabrowski Norbert csapata a második helyen ment tovább és majd a Rijekával játszik a főtábláért.

A két csapat az előző bajnokságban szoros meccseket játszott, a Kőér utcában az a Kovács Gergő egyenlített félpályás (egyébként időn túl esett) góllal, aki ma már az Eger sikereiért küzd. A másik oldalon Szivós Márton személye (is) jelenti az érdekességet: ő Egerből igazolt a Honvédba a szezon előtt. De érdekes lesz ismét Decker-Decker párharcot is látni.

Az Eger a Fradi ellen már vesztett pontot, most nem hibázhat már. Apropó, Fradi. A zöldek Euro Kupa-selejtezőt vívtak a hétvégén, pont úgy, ahogy aktuális ellenfelük, a BVSC is. Jó kis meccs lehet az övék, a két szakvezető bizonyára hosszasan beszélget majd egymással az elkövetkezendő időkben, hiszen az EK következő körében a másik által megismert csapatok is ellenfelek lesznek.

Az UVSE-Miskolc bajnokin a vendégek az esélyesek játékoskeretük alapján, kérdés, érvényesíteni tudják-e a papírformát.

Ami az A csoportot illeti: talán az OSC-Szeged meccs emelkedik ki a négy összecsapás közül, már csak azért is, mert ezt adja élőben az M4 Sport. Vincze Balázs sokadszorra fogadja korábbi csapatát, most már a Verona elleni BL-felkészülés szellemében, Lukas Seman viszont először játszik a szegediek ellen, ő onnan került fel idén a fővárosba.

A KSI-Szentes meccsen az egyik csapat egészen biztosan, de döntetlen esetén mindkettő megtöri a jeget: azaz megszerzi első pontjait. A Szolnok úgy fogadja az eddig hibátlan Vasast, hogy meg kell szoknia a tényt: Andrija Prlainovicsot hosszú időre nélkülözi majd, a szerb olimpiai bajnokról nemrég derült ki, hogy mononukleózisban szenved, emiatt több hónapra kidőlt.

A Pécs majdnem meglepetést szerzett a Vasas ellen az előző körben, most a Debrecen ellen már a pontszerzés reményében száll vízbe, de ehhez lesz egy-két szava a DVSE-nek is.

A csoport:

KSI-Metalcom-Szentes – 17.30
Szolnoki Dózsa-Közgép-VasasPlaket – 18.00
A Híd-OSC-Újbuda-Contitech-Szeged – 18.00 – TV: M4 Sport
PVSK-Mecsek Füszért-Debreceni VSE – 19.00

A csoport állása:

1. Vasas 9 pont
2. OSC 9 pont
3. Szolnok 6 pont
4. Debrecen 6 pont
5. Szeged 6 pont
6. Pécs 0 pont
7. KSI 0 pont
8. Szentes 0 pont

B csoport:

EBP-Tatabánya-Kaposvári VK 8-6 – a hétvégén játszották
ZF-Eger-RacioNet-Honvéd – 19.00
FTC-PQS Waterpolo-BVSC-Zugló – 19.00
UVSE-Pannergy-Miskolci VLC – 19.45

A csoport állása:

1. FTC 7 pont
2. Eger 7 pont
3. Honvéd 7 pont
4. Miskolc 7 pont
5. BVSC 3 pont
6. Tatabánya 3 pont
7. Kaposvár 0 pont
8. UVSE 0 pont

-ds-
Vízilabda hírek
ob 1