cover image
Egyéb

Nagy csaták után alakult ki a MEFOB-döntő mezőnye

2023. március 28. 12:58

A férfiaknál az örvendetesen nagyszámú nevezés miatt már selejtezőkört kellett játszani az idei MEFOB keretében: a gödöllői uszodában a kétnapos hétvégi tornán „feleződött” meg a mezőny, elvégre a tizenhat indulóból csak a legjobb nyolc játszhat Debrecenben, az április végi fináléban.

Minden korábban több csapat nevezett az idei egyetemi-főiskolai pólóbajnokságra, így a gödöllői uszoda ismét megtelhetett élettel az elmúlt hétvégén (a csodálatos új létesítmény egyre több eseményt rendez, novemberben az úszók egyetemi bajnoksága is itt zajlott).

A kétnapos selejtezőkör valóságos gólfesztivált és néhány igen komoly csatát hozott, elsősorban a második továbbjutó helyért zajlott egy-egy kiélezett meccs. A B-csoportban a szegediek és a Semmelweis gárdája ütközött meg a ki-ki találkozón, és végül is a vidéki gárda kerekedett felül – mondjuk úgy, a helyi pólós-família „legújabb generációs” tagja, Lihotzky Donát egyszemélyben juttatta tovább a szegedieket, miután 10 gólt lőtt a 14-10-re megnyert mérkőzésen. A C-csoportban a Károli és a Corvinus összecsapása sikeredett igen szorosra, végül a Károli győzött 16-14-re, miután vetélytársuk kissé későn kezdett hajrázni.

A csoportgyőztesek – a Debreceni Egyetem, a BGE, a Pécsi TE és a BME együttesei – fölényes sikerekkel jutottak a nyolc közé; az erőviszonyok alapján úgy tűnik, ez a négyes vív majd a bajnoki címért, de előbb persze abszolválniuk kell a negyeddöntőket is.

A finálé április 28-29-én esedékes, Debrecenben – megannyi sportág bajnokságával együtt, a MEFOB FESZT keretében.

MEFOB, férfi selejtező

A csoportok végeredménye

A-csoport: 1. DE, 2. EKKE, 3. NKE, 4. Széchenyi
B-csoport: 1. BGE, 2. SZE, 3. SE, 4. Óbudai
C-csoport: 1. PTE, 2. ELTE, 3. TE, 4. SMAFC
D-csoport: 1. BME, 2. Károli, 3. Corvinus, 4. MATE
Az első két helyezett jutott a döntőbe.

A negyeddöntők párosítása:
DE – SZE (E)
BGE – EKKE (F)
PTE – Károli (G)
BME – ELTE (H)

Elődöntők, helyosztók ágai
E – F, G – H
Vízilabda hírek