cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Nincs megállás: az erdélyi napok után felkészülés a Margitszigeten

2022. május 11. 17:00

Bíró Attila elmondta, három és fél héten keresztül a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában napi két edzése lesz a csapatnak, a tréningek között pedig szárazföldi és mentális gyakorlatok is szerepelnek a programban.

„Tartalmas, eseménydús hét volt, de a felkészülés lényegi része ma kezdődik" - fogalmazott Bíró Attila szövetségi kapitány a szerdai sajtónyilvános edzés után, majd hozzátette, mostantól kezdve három és fél héten keresztül a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában napi két edzése lesz a csapatnak, a tréningek között pedig szárazföldi és mentális gyakorlatok is szerepelnek a programban.
 
A kapitány elmondta, június 6-tól Veszprémben az ausztrálokkal gyakorol közösen pár napot a csapat, ezt követően pedig Szegeden az olimpiai és világbajnok amerikaiakkal edz. Hozzátette, mivel hivatalos meccseket nem játszik már a gárda, így ezeken a tréningeken kell kiharcolnia a játékosoknak a helyüket a keretben.  

Arra a kérdésre, hogy milyen állapotban vannak a játékosok, a kapitány elmondta, egyelőre felesleges és nem is nagyon lehet ezt megítélni, hiszen a bajnokság zárultával pihenésből érkeztek. Jelezte, ugyanakkor a Székelykő túrát másfél óra alatt teljesítette a csapat - ez egy átlagos turistának két órába telik.  
 
„Rávezető hét volt a székelyföldi, de ez is bizonyítja, a lelki feltöltődés mellett a fizikai felkészülésre is figyeltünk, ha nem is extra módon" - erősítette meg a szakember, aki megjegyezte: a hazai világbajnokság az egyik legfontosabb állomása a 2024-es párizsi olimpiával végződő ciklusnak. Hozzátette, reményei szerint a tokiói bronzérmesek ezúttal is vezérek lesznek, de szeretne beépíteni egy-két fiatalt, akik olyan lendületet, frissességet adhatnak a csapatnak, aminek köszönhetően ott lehet majd a végjátékban a világbajnokságon.
 
A válogatott kerete
Kapusok: Gangl Edina (Glyfada, görög), Magyari Alda (UVSE), Kiss Alexandra (Eger), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (Ethnikos, görög), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Pőcze Panna (FTC), Rybanska Natasa (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila