cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női világliga európai döntő: a 4. helyen zárt a csapat

2022. április 24. 13:55

A tenerifei Santa Crúzban Bíró Attila együttese a bronzmeccsen 10-9-es vereséget szenvedett Olaszország ellen, így a 4. helyen végzett.A tornát Hollandia nyerte Spanyolországot a döntőben 12-11-re legyőzve.

„Kimondottan jól játszottunk a spanyolok ellen, elégedett voltam a látottakkal, a körülményekhez képest kihoztuk a maximumot. Mondom ezt annak ellenére, ha természetesen meg is nyerhettük volna azt a mérkőzést..." - fogalmazott sokatmondóan a hazaiak elleni elődöntőre visszautalva Bíró Attila szövetségi kapitány, akinek csapata ragyogó első félidő után, a harmadik negyedben nagy nyomás alatt játszva végül 12-12-re végzett az olimpiai ezüstérmessel, és ötméterespárbajban maradt végül alul. Következhetett tehát a 3. helyért zajló csata Olaszország ellen.
 
„Újjáalakuló, veszélyes csapat az olasz, biztos vagyok benne, hogy már ebben a ciklusban képesek lesznek felvenni bárkivel a versenyt - igazolták ezt a hollandok ellen is, hiszen csak szoros meccsen kaptak ki tőlük" - tette hozzá a kapitány, aki nehéz meccsre számított tehát.
 
A csapatban ezúttal sem lehetett ott Gurisatti Gréta, aki a kétkapus edzéseken szenvedett sérülést. A meccset a rivális kezdte jobban, mindig vezetett, de Mahieu Geraldine, Vályi Vanda, majd a második negyedben Rybanska Natasa révén még sikerült egyenlíteni. Az olaszok azonban 3-3 után a harmadik menet elejére megléptek 6-3-ra.
 
A012_04042205_S042.jpg Válogatottunk azonban nem esett kétségbe, váltott, s jöttek a gólok is a jó védekezésre alapozva: Garda Krisztina átlövése és Máté Zsuzsanna szemfülessége (lepattanót tett be) után Szilágyi Dorottya villant kétszer, így 7-6-tal sikerült vezetni.
 
A záró menet aztán 7-7-ről indult - egészen jól, hiszen Rybansa duplájával 9-7-re vezettünk. A hajrá azonban nem jött össze, Olaszország lőtt zsinórban három gólt, így végül 10-9-re nyert; ugyanakkor mindkét csapat megszerezte a részvételi jogot a világliga döntőjére.
 
A012_04042210_S075.jpg Világliga európai selejtező, döntő, Santa Cruz
watch?v=dbZCX4HLph4 Április 24., vasárnap
 
Az 5. helyért
Görögország-Franciaország 15-10
 
A 3. helyért
Olaszország-Magyarország 10-9 (2-2, 3-1, 2-4, 3-2)
Gólszerzőink: Rybanska 3, Szilágyi 2, Mahieu, Vályi, Garda, Máté
 
Döntő
Hollandia-Spanyolország 12-11
 
A válogatott tenerifei kerete
Kapusok: Magyari Alda (UVSE), Kiss Alexandra (Eger)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC)
 
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila