cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: az OSC a héten már selejtez

2021. szeptember 22. 15:12

Az újbudai csapat nyitja a nemzetközi kupaidényt magyar oldalról, Varga Dániel csapata Podgoricában igyekszik megszerezni az egyik továbbjutó helyet.

Akár három magyar csapat is odaérhet a Bajnokok Ligája főtáblájára, de ehhez sok mindennek kell teljesülnie. Egyrészt az OSC-nek rögvest az első selejtezőkörben bizonyítania kell, hogy aztán a másodikban is - már a Szolnokkal együtt - tegyen meg mindent a továbbjutásért.

A bajnoki ezüstérmes újbudai csapat Podgoricában játszik csütörtöktől (a nyitónapon, szerdán épp szabadnapos a magyar együttes), az első négy hely valamelyikét kell megszerezni a továbblépésért.
 
Varga Dániel az OSC hivatalos csatornáin adott helyzetjelentést az indulás előtt:

"A hosszú nyári felkészülés végén, amikor az olimpiáról és a junior vb-ről érkező játékosok becsatlakoztak a csapatba, muszáj volt fizikálisabb edzéseket végeznünk, szükségesnek tartottam. Rengeteg meccs lesz ugyanis, viszont emiatt elég kevés időnk volt arra, hogy gyakoroljunk, akár rögzített helyzetben, akár kétkapuzás során, akár videózással. Az utolsó néhány napra időzítettem ezt, viszont az elmúlt egy hétben akadtak kisebb-nagyobb betegségek, problémák, így egyszer sem tudtunk teljes létszámban gyakorolni. Ez kicsi lemaradást ad, de kint a hat meccs alatt fejlődhetünk meccsről meccsre, túl azon, hogy a célunk az, hogy továbbjussunk, azon belül lehetőleg az első két helyen. Nem gyakorlás egy meccs, az megtévesztő lenne, hiszen ez egy erős csoport jó csapatokkal, viszont a játékosoknak élesnek kell lenniük, illetve fókuszálniuk kell akár a két meccs között eltelt pár órában, akár az esti videózás során elhangzottakra, hogy a következő meccsen már meg tudják azokat jeleníteni a vízben."

Nos, valóban megterhelő lesz a hatmeccses sorozat, elvégre nem pofozógépek jönnek majd szembe, a Jadran Split, Jadran Herceg Novi, Sintez Kazany hármas mindenképp erős, de a görög Apollon Smyrnis is erős bajnokságból érkezik. A török és a litván rivális mellett ellenük kell azt a bizonyos fókuszt tökéletesíteni.

Az OSC selejtezős programja, Podgorica:

A csoport tagjai: Apollon Smyrnis (görög), Sintez Kazany (orosz), EVK Zaibas (litván), Enka Istanbul (török), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Jadran Split (horvát), OSC Újbuda

Szeptember 22.: az OSC szabadnapos
Szeptember 23., 9:00: OSC Újbuda-Apollon Smyrnis
Szeptember 23., 18:00: OSC Újbuda-Sintez Kazany
Szeptember 24., 18:00: OSC Újbuda-Jadran Split
Szeptember 25., 9:00: EVK Zaibas-OSC Újbuda
Szeptember 25., 18:00: OSC Újbuda-Enka Istanbul
Szeptember 26., 13:00: Jadran Herceg Novi-OSC Újbuda

A másik selejtezőcsoport tagjai:

CN Terrassa (spanyol), Montpellier (francia), Primorac Kotor (montenegrói), AZS UW Waterpolo Warsaw (lengyel), Vitoria Guimaraes (portugál), Rari Nantes Savona (olasz)

Az első négy jut tovább mindkét csoportból, majd jön a második kör a következő csapatokkal együtt: Mladost Zagreb (horvát), CN Barcelona (spanyol), CN Noisy Le Sec (francia), Vouliagmeni (görög), Szolnoki Dózsa, AN Brescia (olasz), CSM Orade (román), Crvena Zvezda (szerb)

Négy négyes csoportot alakítanak majd ki, és a legjobb kettő megy tovább a harmadik kvalifikációs körbe, ahol oda-visszavágós alapon játszanak a főtábláért a keresztbe sorsolás után.
 
Ismert már a főtábla sorsolása is, a Ferencváros "páholyból figyeli" a selejtezőket és vár két további csoportellenfelére:

A-csoport:
az A jelű selejtezős csapat, FTC Telekom, Olympiakosz Pireusz (görög), VK Novi Beograd (szerb), a D jelű selejtezős csapat, Zodiac CNA Barceloneta (spanyol), Dinamo Tbiliszi (grúz/georgiai), Radnicki Kragujevác (szerb)

B-csoport:
Pro Recco (olasz), Waspo hannover (német), a B jelű selejtezős csapat, Jug Dubrovnik (horvát), CN Marseille (francia), Steaua Bukarest (román), Spandau 04 Berlin (német)
Vízilabda hírek
osc
Bajnokok Ligája