cover image
Egyéb
Utánpótlás

Junior vb: a bronzéremért játszhat a magyar válogatott

2021. szeptember 4. 20:13

A prágai junior világbajnokságon jobban kezdett a szerbek elleni elődöntőben a magyar válogatott, de 3-1-es előny után a szerbek domináltak, függetlenül attól, hogy sikerült egyenlíteni.

Természetesen nagy várakozás előzte meg a szerbek elleni elődöntőt. Cseh Sándor szakmai igazgató szerint a szerbek fizikálisan előrébb járnak a magyar csapatnál, de ügyes vízilabdával le lehet őket győzni - így vágtunk neki a meccsnek, amelyre ismét sok magyar drukker kilátogatott.

A születésnapos Szeghalmi Zsombor góljával a magyar válogatott szerezte meg a vezetést, elég későn, a 6. percben, ezt Molnár Erik toldotta meg, Radovic gólja jött szépítésként. Érezhető volt már az első negyedben, hogy kiélezett, nagy csata várható a vízben.

Szeghalmi Zsombor 3-1-re módosította az állást rögvest a második negyed elején értékesített emberelőnyös találatával, innen viszont fordulat következett. 5-3-ra fordítottak a szerbek, a mieink kicsit idegessé váltak, és egy-két blokk sem volt a helyén a meccs ezen szakaszában. Vigvári Vince két góljával viszont (a második már a harmadik negyedben érkezett) egyenlített a magyar válogatott, miközben Gyapjas Brendon ismét bizonyította, hogy remek formában van - az egész meccsen jól védett, bárkinek is állt a zászló.

watch?v=VDB-6vwZlH8 Sajnos, egy idő után a szerbeknek állt, ugyanis 5-5 után már csak náluk volt az előny, a leginkább fájó gól a harmadik negyed vége előtt 10 másodperccel esett emberelőnyből. Mínusz kettőről kellett volna felállni, ráadásul a negyedik negyed elején Radulovic góljával már háromgólos volt a különbség. Azonnal időt kért Cseh Sándor, aki nyugalmat kért a srácoktól.

A zárószakasz vége előtt két és fél perccel, 9-7-es hátránynál is jelezte a fiúknak, van még idő, egy jó védekezéssel és egy góllal az utolsó két percre visszajöhetünk a meccsbe.
Túl gyorsan lőttünk viszont el egy előnyt, majd aztán még egyet, ez pedig ekkor már nem fért bele.

pragaszerb_4.jpg A szerbek nem engedték már közelebb a mieinket, ez pedig azt jelenti, hogy a magyar válogatott a bronzéremért küzdhet a prágai világbajnokság zárónapján.

Junior világbajnokság, Prága, elődöntő:
watch?v=eROOtjrzN78
Szerbia-Magyarország 10-7 (1-2, 4-2, 3-2, 2-1)
Gólszerzők:
Radulovic 3, Radovic 2, Martinovic 2, Pljevancic, Brankovic, Milojevic, illetve Szeghalmi Zsombor 2, Vigvári Vince 2, Konarik Ákos 2, Molnár Erik
 
Olaszország-Montenegró 10-10 (2-2, 4-1, 3-3, 1-4 - 5 méteresekkel: 3-2)
 
Az 5-8. helyért:
Spanyolország-Egyesült Államok 18-7
Horvátország-Görögország 20-12

A 9. helyért:
Brazília-Németország 6-16

A 11. helyért:
Dél-Afrikai Köztársaság-Oroszország 7-18

A 13. helyért:
Argentína-Kazahsztán 11-10

A 15. helyért:
Szlovákia-Egyiptom 10-9
 
A zárónap programja:

A 7. helyért:
Egyesült Államok-Görögország

Az 5. helyért:
Spanyolország-Horvátország

A bronzéremért:
Magyarország-Montenegró - 16:30
 
A döntőben: 
Szerbia-Olaszország - 18:00
Vízilabda hírek
Utánpótlás
junior vb
juniorválogatott
prága