cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Tokió 2020: „A másik arcunkat mutatjuk majd!" - a hollandokra hangolunk

2021. augusztus 2. 16:08

Női válogatottunk kedden, magyar idő szerint 11.20-kor indul harcba Hollandia ellen a negyeddöntőben. Bíró Attila bízik abban, hogy a kínaiak elleni vereség még inkább összerántja a csapatot, és teljesíti a rá váró, cseppet sem könnyű feladatot.

Akár azt is gondolhatnánk, hogy a kínaiak elleni vereség után a sebek nyalogatása volt soron itt, Tokióban a női válogatottunk háza tájékán - de nem így van. Nem így van, mert szó sincs sebekről, szó sincs letargiáról, igen is, önbizalommal mennek a hölgyek magyar idő szerint kedden 11.20-kor a hollandok elleni ki-ki csatába.
 
Miként Bíró Attila szövetségi kapitány megjegyezte: „Tekintettel arra, hogy azt gondolom, mi világversenyt nem tudunk úgy megnyerni, hogy egyszer se kapjunk ki, egyáltalán nem baj, hogy túlvagyunk a vereségen. Talán csak az amerikaiak képesek végig menetelni - de láthatjuk, ez most nekik sem sikerült... Bármennyire is fájó volt a kínaiak elleni mérkőzés, időben jött a pofon. Bármennyire furcsán is hangozhat, abban bízom, mentálisan jót tett a csapatnak, és a folytatásra ettől még jobban összekapja magát."
 
A kedd a szokásos videózás mellett a regenerációról, a frissesség, a lendület visszaszerzéséről szólt, mert miként a szakvezető megjegyezte: „Attól függetlenül, hogy jó erőben érzem a csapatot, legutóbb fizikai fáradtságot is éreztem, ráadásul a játékosok nagy részénél. Ilyen előfordul, nincs probléma, ám az roppant fontos, hogy szerdára pihentebbek, élesebbek legyünk. A másik arcunkat mutatjuk majd, ebben biztos vagyok!"
 
Ami pedig az ellenfelet illeti: az értékelhető meccseken Hollandia a másik csoportban Spanyolországot 14-13-ra, Kanadát 16-12-re legyőzte, Ausztráliától azonban 15-12-re kikapott, avagy szokása szerint kiszámíthatatlan, ingadozó volt a teljesítménye. Azt látni, hogy van de Kraats jó formában 19 góllal a legtöbb találatot jegyzi a mezőnyben, de a mieink jól ismerik őt és társait is, így például a sokáig Magyarországon légióskodó van der Sloot, Sevencih duót.
 
„Annyi esélyünk van ellenük, mint nekik ellenünk, avagy nyílt, szoros mérkőzésre számítok - fogalmazott Bíró Attila. - Hallottam a felvetéseket, hogy talán jobb lett volna csoportgyőztesként végezni és Kanadával játszani, de ezt nem osztom, hiszen ezen csapatok között szinte nincsenek is különbségek. A csoportmeccsekkel különben sem lehetett negyeddöntőt nyerni, azt most kell. A két együttes annak ellenére jól ismeri egymást, hogy igazán éles tétmeccset elég régen, a budapesti Európa-bajnokság bronzmeccsén vívtunk, természetesen hasonló végeredménnyel most is kiegyeznénk. Hogy milyen típusú mérkőzés lesz, a játékvezetői felfogás dönti majd el, azt gondolom, mindenre fel vagyunk készülve. Azért jöttünk, hogy ezt a feladatot minimum megoldjuk, úgy is állunk hozzá."
 
XXXII. Nyári Olimpiai Játékok, Tokió
Női vízilabda
A negyeddöntő programja - magyar idő szerint (Tokióban 7 órával előrébb járnak)
2021. augusztus 3., kedd
7.00: Kanada-Egyesült Államok
8.30: Spanyolország-Kína
11.20: Hollandia-Magyarország
12.50: Ausztrália-Orosz csapat
 
OLIMPIAI STATISZTIKA (Pucz Péter gyűjtése)
 
2008 Magyarország-Hollandia 11-9                                      
2008 Magyarország-Hollandia 7-8                                                                    
 
Mérleg - Magyarország 
1 győzelem         0 döntetlen        1 vereség            18-17
 
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila