cover image
Egyéb

Nekem a vízilabda - Frenreisz Károly

2021. július 22. 15:40

A tokiói olimpiát felvezető színes interjúsorozatunkban közismert személyiségeket kérdezünk a vízilabdához fűződő viszonyukról. Eheti vendégünk Frenreisz Károly rockzenész.

Nem lepődtünk meg, amikor Frenreisz Károly elmesélte, annak idején kifejezetten baráti kapcsolatot ápolt az előző generációk pólós klasszisaival. A Metro, az LGT és a Skorpió együttesek legendás zenészéhez közel áll sportágunk, több tekintetben is.

„Eleve nagyon szeretem a sportot, fiatal korom óta követem az eseményeket. Én még láthattam a nagyokat, Gyarmatit és Kárpátit is játszani, ezzel együtt az igazán nagy baráti kapcsolat a következő aranygeneráció tagjaihoz fűz, Faragóhoz, Horkaihoz, Csapóhoz, Szívós Pistához, Sudárhoz, ezeket a srácokat ismerem jól, velük jártunk össze, ők jártak a klubokba is, amíg még volt klubélet, Dudival pedig a mai napig gyakran beszélünk" - fogalmaz Frenreisz Károly.

„Sok meccsen voltam, nagyon jó játékosokat figyelhettem, és büszke vagyok, hogy a magyar a világ egyik legnagyobb vízilabdanemzete. Hogy mi a legnagyobb élményem? Az a tokiói olimpiához köthető, amikor Szepesi Gyuri bácsi közvetített, és ordította: Lőj, Dömötör, lőj, Dömötör, lőj, lőj, lőj, lőj, góóóóóól" - azt hiszem, ez mindenkiben a mai napig élénken él" - mondta, hozzátéve, a legutóbbi időkben végtelen szomorúság is kísérte a mindennapjait.

„Benedek Tiborral rokoni kapcsolatban is álltam, hiszen a fiam felesége és az ő felesége testvérek, rettenetesen megrázott a halála, a mai napig nehezen térünk magunkhoz. Minden idők egyik, ha nem a legnagyobb vízilabdázója volt, de nemcsak mint játékos, hanem mint ember, mint példakép is nagyon hiányzik mindannyiunknak."

Ami a jelenlegi válogatottat illeti:

„Kicsit úgy vagyok velük is, mint a focistákkal, akármikor kezdem egy kicsit megismerni őket, valahogy mindig a régi nagyokhoz, a régi barátokhoz lyukadok ki. Ezzel együtt figyelni fogom a szerepülésüket az olimpián. Ha tehetem, minden magyar sporteseményt megnézek majd" - tette hozzá Frenreisz Károly, aki talán hamarosan koncertezhet is a Skorpió együttessel.  

Vízilabda hírek