cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női válogatott: „Tizenöt-húsz százalékkal jobb a csapat, mint egy éve"

2021. július 12. 20:07

Bíró Attila bízik játékosaiban, az olimpiai játékok előtti utolsó sajtónyilvános edzésen is elmondta, sokat fejlődött a társaság, amely egyértelműen az éremszerzésért utazik Japánba.

Sajtónyilvános edzéssel búcsúzott el a pénteken japán edzőtáborba utazó női válogatottunk hétfőn a médiától, ezen keresztül egyúttal szurkolóitól. Néhány nap pihenőt adott játékosainak Bíró Attila szövetségi kapitány, aki szerint jelentősen fejlődött a gárda az elmúlt egy évben.
 
„Nagy szükségünk volt erre, de nemcsak a játékosoknak, hanem a szakmai stábnak is, hiszen kilenc hete dolgozunk együtt, ami irdatlan munkát foglal magába" - fogalmazott a szakember a Margitszigeten, majd hozzátette, a következő három napban még olyan elemeket gyakorolnak, amelyeket korábban soha, annak érdekében, hogy meg tudják lepni az ellenfeleket az ötkarikás viadalon.
 
„Ezt követően jön a szokásos gyorsítás, az edzések rövidebbek, pörgősebbek lesznek, szerdára nagyjából ennek már látni is fogjuk az eredményét" - tette hozzá a szakvezető, aki a vélhetően elképesztően szigorú szabályokkal kapcsolatban megjegyezte, a szervezőktől „nem sok jóra számítanak", azonban a csapat az elmúlt több mint egy évben több tornán és edzőtáborozás alkalmával élt, dolgozott buborékban, karanténban, így ehhez már hozzá szokott.

Felvetésünkre Bíró Attila kifejtette, az, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották az olimpiát, nagyon jót tett a csapatnak: 'Azt gondolom, tizenöt-húsz százalékkal jobb lett a csapat, mint egy éve, azóta az amerikaiakon kívül gyakorlatilag mindenkit meg tudtunk verni" - emelte ki a tréner, aki leszögezte, az ellenfelekre nemcsak a világklasszis Keszthelyi Rita jelenti a veszélyt, hanem például Magyari Alda, Rybanska Natasa és Vályi Vanda is rengeteget lépett előre, ez pedig az egész válogatottra kihat.
 
A média az edzés végén elkészítette az interjúkat - de hogy milyen egy olimpikon napja, jól mutatja, hogy a vizes edzés és a média kiszolgálása után a játékosok útja a konditerembe vezetett...

A magyar női válogatott olimpiai kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot.)

A NŐI VÁLOGATOTT TOKIÓI PROGRAMJA
Július 26., 8.30: Orosz csapat-MAGYARORSZÁG
Július 28., 12.50:
 MAGYARORSZÁG-Egyesült Államok
Július 30., 11.20: Japán-MAGYARORSZÁG
Augusztus 1., 7.00: MAGYARORSZÁG-Kína
Augusztus 3.: negyeddöntők
Augusztus 5.: 
elődöntők, az 5-8. helyért
Augusztus 7.: 
helyosztók
Az időpontok magyar idő szerint értendők.
 
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila