cover image
Egyéb
Utánpótlás

És akkor rajt a szentesi leány U15-ös Európa-bajnokságon

2021. június 27. 13:00

Hivatalos sajtótájékoztató nyitotta meg az eseményt, amelyen a magyar válogatottnak az éremszerzés a célja. Vári Attila, az MVLSZ elnöke kiemelte Magyar József érdemeit abban, hogy ilyen szép uszodában rendezhetik a kontinensviadalt.

... és akkor elrajtolt a leány U15-ös Európa-bajnokság. Az eseménynek június 27- július 4. között a Rébeli-Szabó József Sportuszoda ad ottont. Az Olaszország-Izrael találkozó előtt a Szentesi Polgármesteri Hivatalban hivatalos sajtótájékoztató nyitotta meg a viadalt, amelyen részt vett Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrárminiszterhelyettes, Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere, Magyar József, a MVLSZ elnökségi tagja, valamint az U15-ös válogatott szövetségi kapitánya Biros Péter, és a magyar válogatott képviseletében Kiss Patrícia.

Farkas Sándor a kontinensbajnokság megrendezésének előzményeiről, a torna helyszínének jelentőségéről beszélve zavartalan lebonyolítást, mindenkinek az egészsége megtartását, a magyar csapatnak sok sikert kívánt.

Vári Attila megköszönte a szervezőknek az eddigi munkát, külön kiemelt Magyar József elévülhetetlen szerepét a fedett uszoda megépítésében.

Szabó Zoltán Ferenc annak a megtiszteltetésnek adott hangot, hogy a város Európa-bajnokságnak adhat otthont. Mindent megtesznek, hogy sikerüljön a legjobban megrendezni.

szenteske12.jpg Biros Péter, a női utánpótlás szövetségi kapitánya ígyvezette fel az eseményt: "Miként tapasztaltam, ígéretes korosztályról beszélhetünk - persze semmi sem akarok elkiabálni, lássuk meg, mire mennek egymással a csapatok. Valóban ugrás az ismeretlenbe ez az Európa-bajnokság, de nincs ezzel baj, tenni kell a dolgunkat. Tudjuk, hogy a sportágban a női világliga döntő után mi nyitjuk kvázi a nyarat, és a kezdés megalapozhatja a magyar vízilabda jó nyarát. Ebben bízom, miközben természetesen nem szeretnék terhet rakni a lányok vállára. Azt kell mondjam, minden adott, minden megvan, erő, gyorsaság, taktikai tudás, jók a körülmények. Egész évben egy jól szervezett bajnokságban edződtek a lányok, ez nagy előny. És a felkészülésünk is jól sikerült, van miért optimálisnak lenni."

szenteske14.jpg A zárt kapus Európa-bajnokság ellenére senki sem marad le a mérkőzésekről, mivel a LEN hivatalos oldalán minden találkozó élőben közvetít. A Szentesi Sport- és Üdülőközpontban pedig egy szurkolói zónát alakítanak ki, ahol egy nagy kivetítőn lehet majd kö­vetni az eseményeket. Kerekes Valéria, az Üdülőközpont ügyvezetője elmondta, hogy a szurkolói zónába két- vagy háromórás úszójegy váltásával lesz lehetőség belépni, 14 óra után pedig a napi belépőjegyekre is alkalmaznak kedvezményt.

Az Eb csoportbeosztása
A-csoport: Spanyolország, Hollandia, Olaszország, Izrael, Szerbia
B-csoport: Oroszország, Görögország, Horvátország, Magyarország

A buboréktorna rendszerben zajló eseményen válogatottunk az 1. napon (június 27., vasárnap) Görögország, a 3. napon (június 29., kedd) Horvátország, majd az 5. napon (július 1., csütörtök) Oroszország ellen egyaránt 18 órakor játszik. A csoportmeccsek után a 6. naptól (július 2., péntek) következnek a negyeddöntők, majd másnaptól a helyosztók - a finálét július 4-én, vasárnap tartják.
 
Leány 15-ös Európa-bajnokság, Szentes, 2021.június 27-július 4.
A magyar válogatott kerete
Kapusok:

Torma Luca (Győr)
Varga Nóra (Szentes)
Mezőnyjátékosok:
Bereczki Luca (BVSC)
Gulyás-Oldal Emma (FTC)
Hajdú Kata (UVSE)
Horváth Zsófia Szentes
Kardos Dominika (Dunaújváros)
Kardos Laura (Dunaújváros)
Kiss Patrícia (BVSC)
Lendvai Natasa (KSI)
Lendvay Zoé (UVSE)
Sóti Lili (Tatabánya)
Tiba Panna (UVSE)
Varró Eszter OSC
Zantleitner Helga (Tatabánya)
 
Szakmai stáb:
Biros Péter szövetségi kapitány
dr. Sike József vezetőedző
Zantleitner Krisztina edző
Soós Ildikó edző
Csicsáky Vince videós
Vízilabda hírek
Utánpótlás
szentes