cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Soproni nap: ünnepi ebéd, pazar uszoda, látványos gálameccs

2021. június 26. 17:16

Női válogatott mérkőzéssel felvatták a Lővér Uszodát (a Bíró Attila irányította válogatottunk 13-12-re győzte le az Univiersiade-csapatot), amely előtt sajtótájékoztatón méltatták a csodaszép létesítményt. És köszöntötték az 1992-es férfi junior Eb-győztes csapat tagjait.

Miként kedden beszámoltunk róla, a Modern városok program részeként, 14 milliárd forint kormányzati támogatásból megépült soproni Lővér Uszodát hivatalosan is átadták. Szombaton valódi vízilabdanapot tartottak a városban.
 
A hivatalos megnyitója alkalmából délben ünnepélyes ebéden látták vendégül az 1992-ben rendezett junior Európa-bajnokság győztes válogatott tagjait. Farkas Ciprán polgármester köszöntötte a megjelenteket, Kökény Balázst, Peti Attiát, Lukács Dénest, Regős Áront, Nagy Tibort, Vogel Gábort, Nagy Gergelyt, Hesz Mátét és Urbán Lajost, de természetesen a hiányzókat, Fodor Rajmundot, Nagy Pált, Halápi Jánost, Steinmetz Barnabást, Märcz Tamást, Molnár Tamást, Harkai Jánost és természetesen Kemény Ferencet is méltatták.  Jó volt őket újra együtt látni, egy kicsit nosztalgiázni. 
 
sopi16.jpg Kora délután sajtótájékoztató következett az uszodában. Farkas Ciprán polgármester örömmel fogalmazott: „A Lővér Uszoda megépítése is mutatja, a város az elmúlt egy évtizedben ismét olyan fejlődési pályára állt, amelyre azt megelőzően csak - a soproniak által máig nagy tiszteletnek örvendő - Thurner Mihály polgármestersége idején volt példa. Sopron nemzeti sportváros, az új uszoda pedig felhelyezi a várost a hazai és a nemzetközi vizes sportok térképére is. Ez az ország egyik legnagyobb és legmodernebb létesítménye is. Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy egy válogatott vízilabda-meccsel avatjuk fel. Ez az uszoda záloga lehet egy nagyívű fejlődésnek, amit megálmodtunk a magyar kormánnyal, akik támogatása nélkül nem jöhetett volna létre ez a beruházás."
 
sopi5.jpg Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke ezúttal is kiemelte: „A vízilabdasportág szempontjából is örömteli, hogy Sopron városban méltó körülmények között készülhetnek a gyerekek. Ebben a létesítményben fantasztikus lehet sportolni. Nekünk is nagy megtiszteltetés, hogy itt, egy ilyen gyönyörű uszodában lehetünk, és külön köszönöm polgármester Úrnak a csapataink kitűnő vendéglátását."
 
Bíró Attila, női válogatottunk szövetségi kapitány a vendéglátást megköszönése után egy emléket idézett fel: „Az első felnőtt-válogatottságom Sopronhoz kötődik még. Nem ma volt, 1988-ban... A csapattal hasznos edzéseket végeztünk, minden medencét kipróbáltunk, fantasztikus ez a létesítmény."
 
5N0A2074.jpg A tokiói olimpiára készülő, egy hete Világliga-ezüstérmet szerző női válogatottunk klasszis csapatkapitánya, Keszthelyi-Nagy Rita ekképpen fogalmazott: „Köszönjük a szépen az elmúlt napok kedvességét, a házigazdák lesték minden kívánságunkat. A kérdésre, miszerint, hogy vagyunk, két tökéletes nap után nem is mondhatok mást, mint hogy remekül."
 
A sajtótájékoztatót követően a gálameccs volt műsoron: a Mihók Attila irányította Universiade-válogatott igyekezett felvenni a „nagyok" ritmusát - sikerrel. Az első negyedet 5-5-re megnyerte, és sokáig őrizte előnyét. A kemény felkészülést maga mögött hagyó válogatottunknak nagyot kellett küzdeni a fordításért, amit megtett, hiszen a végén Leimeter Dóra találatával 13-12-re megnyerte a találkozót. Azt a találkozót, amelyen nem az eredmény, sokkal inkább a nézők szórakoztatása volt a lényeg, ami szép gólokkal, látványos megoldásokkal megvalósult.
 
5N0A2264.jpg Felkészülési mérkőzés, Sopron
Női válogatott-Universiade-válogatott 13-12 (4-5, 2-1, 2-2, 5-4)
Gólszerzők: Gurisatti 4, Szilágyi 3, Leimeter 3, Szücs 1, Illés 1, Rybanska 1, ill. Faragó K. 4, Horváth B. 2, Farkas T. 2, Hertzka 1, Kuna 1, Pál 1, Szellák 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vízilabda hírek
Női válogatott
sopron