cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Remek győzelem a horvátok otthonában!

2021. június 25. 22:12

Märcz Tamás együttese a sibeniki edzőtábor első hivatalos összecsapását összeszedett, jó játékkal 12-10-re megnyerte. Szombaton ismét összecsap a két csapat.

A sibeniki edzőtábor pénteken este új szakaszához érkezett, hiszen a közös edzések után hivatalos összecsapáson mérkőzött meg egymással a házigazda horvát és a vendég magyar válogatott. Märcz Tamás a 19-es olimpiai keretéből a zártkapus meccsre Lévai Mártont, Angyal Dánielt, Burián Gergőt, Konarik Ákost, Manhercz Krisztiánt és Német Tonit nem nevezte.  
 
A nyitott medencében, igazi pólóidőben, a HRT2 által élőben közvetített, 21 órakor kezdődő meccset Hosnyánszky Norbert gólja nyitott fórból, majd remek védekezések, blokkok után Varga Dénes is középről avatta fel Bijacot. Vukicevic büntetőből szépített, de átellenben Jansik Szilárd elhajlásos lövése is utat talált a kapuba. A horvátok Bukic és Fatovic révén egyenlítettek, de a hatékony magyar támadójáték ismét érvényt nyert - a csütörtökön 29. születésnapját ünneplő Vámos Márton szólt hozzá a partihoz.
 
A második negyedben még inkább a mieink határozottsága domborodott ki. Különösen hátul tűnt feszesnek a társaság, hiszen remek blokkok segítették Nagy Viktor munkáját, ha pedig lövés jött, ő is magabiztosan állt a lábán. Ebben az etapban mindössze Fatovic vette be fórból a kapuját, miközben a másik kapunál háromszor is gólt jegyezhettünk fel. Érdekesség, ezúttal is elsősorban középről voltak veszélyesek a lövések, Pohl Zoltán, Zalánki Gergő, majd a negyed végén hozzávetőleg kilenc-tíz méterről Pásztor Mátyás lőtt gólt, így 7-4-re vezettünk.
 
Fordulás után Nagy Viktor két nagyot védett, Hárai Balázs csavart a Bijac helyére becserélt Marcelic kapujába. Semmi jel nem utalt arra, hogy akár csak szoros lehetne a mérkőzés, ám Ivica Tuca legénysége kihasználta a rövidzárlatot, és gyors 3-0-s szakasszal (Garcia, Milos, Obradovic) hamar egy gólra felzárkózott. Itt is, ott is maradtak ki helyzetek, időkéréses fórt is kihagytunk, két nagy kapufát is lőttünk. A negyed végén a hazaiak kértek időt, és bejött: Benic kiegyenlített.
 
Az utolsó negyedet 8-8-ról kezdték meg tehát a felek, amelyben Benic lőtte középről az első találatot - először vezettek a horvátok. Pásztor gyorsan egyenlített, érezhető volt, mindkét fél nagyon akarta a győzelmet. Csapatunk kivédekezett egy horvát időkérést követő fórt, majd Zalánki szerzett a szélről vezetést. Az FTC-ből Reccóba igazoló bakezesünk aztán újabb bombagóllal jelezte klasszisát, 2:33-mal a vége előtt 9-11 állt a táblán. Nagy Viktor újfent hatalmasat védett, alapot adott arra, hogy meglegyen a siker. Ezt másfél perccel a vége előtt Pásztor harmadik nagy gólja biztosította be. A végén két góllal, 12-10-re nyertünk, hiszen Vukicevic még gólt lőtt, de emiatt nem szomorkodott senki. Egy nagy ellenlábas otthonában aratott győzelem sohasem jön rosszul!  
 
Férfi felkészülési mérkőzés, Sibenik
Horvátország-Magyarország 10-12 (3-4, 1-3, 4-1, 2-4)
Gólszerzők: Fatovic 2, Benic 2, Vukicevic 2, Bukic 1, Garcia 1, Milos 1, Obradovic 1, ill. Zalánki 3, Pásztor 3, Hosnyánszky 1, Varga D. 1, Jansik Sz. 1, Vámos 1, Pohl 1, Hárai 1
 
A férfiválogatott olimpiai kerete:
KapusokLévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) 
A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás