cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Öt gólra az olimpiai bajnoktól - hasznos kaliforniai tapasztalatok

2021. június 3. 6:26

Női válogatottunk az ESPN élő közvetítése mellett az amerikai edzőtábor negyedik, utolsó összecsapásán 12-7-re a kapott ki az Egyesült Államok ellen. Folytatás kint még közös edzésekkel, majd jövő héten ismét a Margitszigeten készül a csapat.

Magyar idő szerint csütörtökön hajnali 3 órakor a kaliforniai El Segundóban játszották le a felek a kéthetes magyar kint tartózkodás utolsó, negyedik hivatalos összecsapását, az ESPN csatorna ismét élő közvetítéssel emelte a rangot.
 
Az előző héten volt egy 14-9-es, egy 14-7-es és egy 12-6-os meccs, amelyet az olimpiai- és világbajnok nyert meg - természetesen az volt a mieink célja, hogy most kerüljenek legközelebb a tokiói játék topfavoritjához.
 
Nos, számszakilag és játékban is sikerrel járt a csapat, hiszen ezúttal 12-7 lett a vége. Magyari Alda 50%-os hatékonysággal védett (12/24), Keszthelyi Rita vezér volt, de a legfontosabb, hogy sikerült felvenni a fizikai harcot. Az, hogy a meccset így is magabiztosan nyerték az amerikaiak, momentán nem probléma, a sok edzés, csapatforgatás közben a fejlődésen volt a hangsúly, illetve azon, kiderüljenek a hiányosságok. Bíró Attila nem véletlen hangsúlyozta, hogy a kéthetes edzőtábor rendkívül hasznos minden szempontból, és biztos benne, hogy a nyár további részében kamatozik majd a kaliforniai munka.
 
Folytatás kint még közös edzésekkel, majd jövő héten már a Margitszigeten készül tovább a csapat.
 
Felkészülési mérkőzés, El Segundo (Kalifornia)
Egyesült Államok-Magyarország 12-7 (2-1, 5-2, 3-1, 2-3)
 
Egyesült Államok: Johnson - Musellmann 3, Siedemann 2, Neushul 3, Gilchrist, M. Fischer 1, Williams. Csere: Fattal 2, Hauschild, Steffens 1, Haralabidis, A. Fischer, Raney. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian
 
Magyarország: Magyari - Antal, Vályi 1, Szücs, Parkes, Keszthelyi 2, Garda. Csere: Szilágyi 1, Illés 1, Leimeter, Gyöngyössy 1, Rybanska 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
A női válogatott olimpiai kerete
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC) 
 
 
 
 
 
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila