cover image
Egyéb

Férfi BL Nyolcas Döntő: a Fradi első ellenfele a francia CN Marseille!

2021. június 2. 21:00

Csütörtöktől szombatig Belgrádban rendezik a Férfi Bajnokok Ligája Nyolcas Döntőjét. A címvédő FTC-Telekom az első napon a francia CN Marseille ellen játszik a negyeddöntőben - a 15:30-kor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A válogatott keret a Margitszigeten edz, leszámítva azt a nyolc FTC-pólóst (Vogel Soma, Jansik Szilárd, Német Toni, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő), akik az olimpiai keret helyett még klubjukban edzettek. Rájuk a szezon utolsó klubmérkőzései, a Bajnokok Ligája Nyolcas Döntőjének izgalmas partijai várnak.
 
A zöld-fehéreknek egy hosszú sikersorozatuk szakadt meg nemrég azzal, hogy a magyar bajnokságban nem jutottak a fináléba - a későbbi ezüstérmes OSC búcsúztatta őket -, de most a legrangosabb európai kupasorozatban bizonyíthatnak. Varga Zsolt vezetőedző együttese 2019-ben hódította el a trófeát, és mivel tavaly a koronavírus-járvány miatt nem lett győztese a sorozatnak, továbbra is az FTC a címvédő.
 
A magyar együttes a negyeddöntőben az európai Szuperkupa „visszavágóján" találkozik a CN Marseille együttesével. Másfél évvel ezelőtt a francia gárda az Eurokupa győzteseként vívta ki a jogot a Ferencváros elleni összecsapásra, amelyen a magyar csapat nyert 14-11-re.
 
Varga Zsolt a klub honlapjának elmondta, az elmúlt két hónapban rendkívül sokat dolgozott a csapat, és ennek az időszaknak volt olyan része, amely nem úgy alakult, ahogyan tervezték - itt a bajnoki rájátszásra utalt -, de ezekből is sokat tanultak.
 
Vogel Soma, az FTC Európa-bajnok kapusa elmondta, mindenképpen szeretnék kijavítani a „hibájukat"" és minél jobban szerepelni a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében.
 
Ha a Ferencváros győz csütörtökön, akkor pénteken a Jug Dubrovnik és a Brescia összecsapásának győztesével találkozik a döntőbe jutásért.
 
watch?v=nkbmCeq9XDA&t=2s Férfi Bajnokok Ligája, Nyolcas döntő, Belgrád
Június 3., csütörtök
Negyeddöntő
Pro Recco (olasz)-Waspo Hannover (német), 13:00
FTC-Telekom Waterpolo-CN Marseille (francia), 15:30 - tv: M4 Sport
Jug Dubrovnik (horvát)-AN Brescia (olasz), 18:00
CNA Barceloneta (spanyol)-Olympiakosz Pireusz (görög) 20:30

Június 4., péntek
Az 5-8. helyért - 13:00 és 15:30
Elődöntő - 18:00 és 20:30
Az elődöntő párosítása:
Pro Recco/Waspo Hannover-CNA Barceloneta/Olympiakosz Pireusz
FTC-Telekom Waterpolo/CN Marseille-Jug Dubrovnik/AN Brescia
 
Június 5., szombat
A 7. helyért - 13:00
Az 5 helyért - 15:30
A 3. helyért - 18:00
Döntő - 20:30
 
 
Vízilabda hírek
ftc
bl