cover image
Egyéb

BL: a Szolnok Siracusában, az OSC Budapesten küzd a főtábláért

2020. szeptember 22. 13:13

A LEN nyoni központjában kisorsolták a Bajnokok Ligája-selejtezők csoportjait. Két helyszínen két-két csoportban küzd a 18 csapat, a két csoportgyőztes játszik mindkét helyszínen a főtábláért. A főtáblán jöhetnek a „buborékfordulók”.

A LEN svájci központjában fény derült a férfi Bajnokok Ligája 2020-21-es szezonjának selejtezős menetrendjére és a főtábla forgatókönyvére.

A járványügyi helyzetre való tekintettel az európai szövetség úgy döntött, hogy csak egy selejtezőkört rendez, két helyszínen. Ezeken 18 csapat küzd az egy-egy főtáblás helyért, merthogy ebben a szezonban csak 12 együttes küzdhet majd a nyolcas döntőért.

A sorsolás úgy hozta, hogy a két magyar érintett, a Szolnoki Dózsa és az OSC Újbuda elkerülte egymást, egyikőjük Olaszországban, a másik éppen idehaza, Budapesten szerepel majd a november 11. és 15. között rendezendő selejtezőtornán.

A csoportot mindenképp meg kell nyerni ahhoz, hogy a végjátékban a tábláért mehessenek a mieink, ebben az első szakaszban szolnoki részről a Mladost Zagreb, újbudai oldalról a Sintez Kazan tűnik a legveszélyesebb ellenfélnek.

A két győztes mellett a többiek is játszanak a további helyezések eldöntéséért, mert a többi 16 csapat az Euro Kupában folytatja, és az itt szerzett pozícióik lesznek mérvadóak a következő kör sorsolásánál.

Bajnokok Ligája-selejtezők:

A csoport (Siracusa, Olaszország):

A1: Ortigia Siracusa (olasz), CN Barcelona (spanyol), Steaua Bucharest (román), Jadran Split (horvát), Primorac Kotor (montenegrói)

A2: Szolnoki Dózsa, Mladost Zagreb (horvát), Paix d'Aix (francia), Ydrakos (görög)

B csoport (Budapest):

B1: OSC Újbuda, Sintez Kazan (orosz), Radnicki Kragujevac (szerb), Terrassa (spanyol), Tourcoing (francia)

B2: Vouliagmeni (görög), Brescia (olasz), CSM Oradea (román), Enka Istanbul (török)

Már a főtáblán van a „címvédő" Ferencváros (a legutóbbi szezon félbeszakadt), valamint a görög Olympiakosz, az olasz Pro Recco, a spanyol CNA Barceloneta, a horvát Jug Dubrovnik, a francia Marseille, a német Spandau, a grúz Dinamo Tbilisi, a német Waspo Hannover, valamint a montenegrói Jadran Herceg Novi

A LEN Büró egyben határozott a BL-főtábla lebonyolításáról is. Ennek értelmében 10 fordulót rendeznek három részben, a három alkalommal két helyszínt vonnak ebbe be, ahol a csapatok három mérkőzést (egy esetben négyet) játszanak egymással.
Vízilabda hírek
len
Bajnokok Ligája