cover image
Egyéb

E.ON OB I: a Szeged közel állt a bravúrhoz a Vasas ellen

2020. szeptember 5. 20:17

Csak az utolsó percben szerzett emberelőnyös góllal győzte le az A-Híd VasasPlaket a Szeged csapatát a Komjádiban, míg a PVSK magabiztosan nyert a Debrecen ellen odahaza.

A Nemzeti Sportközpontok nem engedélyezte a nézők részvételét a Császár-Komjádi Sportuszodában a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedése miatt, így a Vasas, amely az első fordulóban 9-1-re győzött Tatabányán, zárt kapuk mögött fogadta a Szegedet az E.ON OB I második játéknapján. (A szegediek az előző körben tisztes helytállás mellett 16-6-ra kaptak ki a címvédő Ferencváros népligeti uszodájában.)

Nos, értelemszerűen a megerősödő, ám a Sava Randjelovicot, Korbács Gábort és Bedő Krisztiánt nélkülözni kényszerülő Vasas volt a találkozó esélyese. Ennek megfelelően 5-2-re, 6-3-ra és 7-4-re is vezetett már Vad Lajos csapata, hogy aztán a mérkőzés második felében kicsit forduljon a kocka. A szegediek lelkes játék mellett visszahozták az esélyt a bravúrra, olyannyira, hogy 8-8 után a győzelemért támadhattak, ami végül elmaradt, ráadásul a pontszerzés is.

A Vasas az utolsó támadásánál emberelőnybe került, a fórt Simon Henrik belőtte, a túloldalon pedig már nem volt meg a kellő pontosság az utolsó lövésnél. Szabó Zoltán ezzel együtt büszke lehet csapatára, amely megérezte a lehetőséget. (A Magyar Kupában egyébként 19-7-re nyert augusztus 2-án Szegeden a Vasas.)
A mérkőzést követő sajtótájékoztatón így értékeltek a főszereplők.

A nap másik mérkőzésén az első fordulóban a BVSC ellen pontot szerző, majd a másodikban a Miskolc ellen már három pontot begyűjtő, azaz kiválóan kezdő Pécs a Debrecent fogadta. Magabiztos siker lett a vége, így Török Viktor együttese egyelőre menetel, hozta azt, amit három hazai meccsből hozni lehetett, pontosabban annál - a papírformára rácáfolva - jóval többet.

Eredmények - E.ON OB I, 3. forduló:

A-Híd VasasPlaket-Szegedi VE 9-8 (4-2, 1-0, 2-3, 2-3)
Gólszerzők
: Bátori B. 5, Szatmári, Vadovics V., Simon H., Bóbis B., illetve Sánta 2, Kiss Cs., Horváth Zs., Farkas K., Palotás G., Kürti, Tóth Gy.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Mecsek Füszért-Debreceni VSE 16-5 (3-1, 4-1, 7-2, 2-1)
Gólszerzők
: Zerinváry 4, Kolozsi M., Csorba, Gál, Sólyom, Gaszt 2-2, Csaba, Lihotzky, illetve Süveges 2, Macsi P., Smitula, Oltean
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A forduló további párosítása:

OSC Újbuda-Kaposvári VK - elhalasztva
Szolnoki Dózsa-PannErgy-Miskolci VCL - elhalasztva
KSI SE-FTC-Telekom - elhalasztva
ZF-Eger-BVSC-Zugló - elhalasztva
Budapesti Honvéd-Metalcom-Szentes - szeptember 9., 19:30
UVSE Hunguest Hotels-Tatabányai VSE - szeptember 9., 19:45
Vízilabda hírek