cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Férfi Világliga Szuperdöntő: ötméteresek döntöttek, Ausztrália az elődöntőben

2019. június 21. 16:16

A Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk a Férfi Világliga Szuperdöntőjének negyeddöntőjében 10-10-es döntetlen után, büntetőkkel maradt alul Ausztráliával szemben. Elvis Fatovic együttese így az elődöntőben, Märcz Tamás legénysége pedig az ötödik helyért folytathatja a belgrádi küzdelmeket.

A belgrádi Férfi Világliga Szuperfinálé negyeddöntőinek sorát a Magyarország-Ausztrália összecsapás nyitotta pénteken délután a Tasmajdan-uszodában. A mérkőzést Elvis Fatovic tanítványai kezdték jobban, a harmadik percben Richard Campbell váltotta gólra az ausztrálok javára megítélt emberelőnyt. Nem kellett azonban sokat várni a válaszra, Jansik Dávid rögtön az ellentámadás végén akcióból kiegyenlített. Sőt, Gór-Nagy Miklós előnygóljával a hajrában a vezetést is átvette Märcz Tamás legénysége.

Férfiválogatottunk lendülete a második játékrészben sem tört meg, az első minutumban Bátori Bence lőtte ki a hosszút, nem sokkal később Erdélyi Balázs hízlalta az előnyt, majd a hajrában Pásztor Mátyás is feliratkozott a gólszerzők közé. A csapatok négygólos magyar vezetés mellett vonulhulhattak nagyszünetre.

A harmadik negyedben magasabb fokozatra kapcsolt, és két perc alatt két gólt szállított az ellenfél, Rhys Howden és Timothy Putt volt eredményes. Az ausztrálok duplájára Bátori Bence válaszolt, miután biztos kézzel értékesítette a Bedő Krisztián által kiharcolt ötméterest, majd egy újabb ausztrál dupla után (ezúttal Andrew Ford és Blake Edwards talált be) újfent Bátori villant, 7-5. 
MVLSZ_VL_Ferfi_HUN_AUS_20190621_MaD_023.jpg  
Izgalmas negyedik negyed várt tehát a csapatokra és a Tasmajdan-uszoda szerény létszámú nézőközönségére. Aidan Roach előnygóljával egyre zárkózott Ausztrália, ám hamarosan érkezett Nagy Ádám, aki visszaállította a kétgólos differenciát. Nem örülhetett azonban sokáig a magyar kispad, hiszen míg a mieink sorban hagyták ki a helyzeteket, az ellenfél játékosai nem hibáztak. Richard Campbell és Aidan Roach akciógóljaival egalizált Elvis Fatovic együttese (8-8), sőt, Richard Campbell révén a vezetést is átvették az ausztrálok. A hidegzuhannyal felérő fordítás után kettős emberelőnybe került férfiválogatottunk, a kecsegtető helyzetet pedig végül Jansik Dávid váltotta gólra, egyenlőre módosította az állást. Az összecsapást gyors gólváltás zárta, a korábban hazánkban légióskodó Joseph Kayes bombájára Pásztor Mátyás válaszolt, két másodperccel a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt... Mindez pedig azt jelentette, hogy a spanyolok után az ausztrálok ellen is ötméterespárbaj dönthet a folytatásról. Az idegek harcában két-két értékesített büntető után Kardos Gergely útját állta Aaron Younger labdájának, míg a túloldalon Pásztor Mátyás lövése a kapufán csattant... Mivel az első kört nem sikerült döntésre vinni, így következhetett a második, a magyar kapuban pedig csere, Kardos Gergelyt Bisztritsányi Dávid váltotta. Bátori Bence második lövése kimaradt, így az ausztrálok kvalifikálták magukat a szombati elődöntőbe, a mieinkre a Szerbia-Kanada párharc vesztese vár. 
MVLSZ_VL_Ferfi_HUN_AUS_20190621_MaD_027.jpg 
Férfi Világliga Szuperdöntő, Belgrád 
Negyeddöntő

MAGYARORSZÁG-AUSZTRÁLIA 10-10 (2-1, 3-0, 2-4, 3-5) - ötméteresekkel 5-6
Vezette: Margeta (szlovén), Peris (horvát)
 
MAGYARORSZÁG: Kardos - Gór-Nagy 1, Kállay, Várnai, Pásztor 2, Német, Jansik D. 2, Kovács G., Erdélyi 1, Bátori 3, Bedő, Nagy 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

AUSZTRÁLIA: Dennerley - Campbell 3, G. Ford, Kayes 1, Power, Lachlan, Roach 2, Younger, Ford A. 1, Putt 1, Howden 1, Edwards 1. Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic

A teljes jegyzőkönyv: itt
 
További eredmények
Japán-Horvátország 14-20
Spanyolország-Kazahsztán 19-10
Kanada-Szerbia 5-20
 
További program 
Helyosztók - június 22., szombat 
Az 5-8. helyért
Magyarország-Kanada, 10:00 – tv: M4 Sport
Japán-Kazasztán, 11:45 
Elődöntő
Ausztrália-Szerbia, 15:00
Horvátország-Spanyolország, 16:45 
Helyosztók - június 23., vasárnap 
A 7. helyért, 10:00 
Az 5. helyért, 11:45 
A 3. helyért, 15:00 
Döntő, 16:45
 
BENU-kupa, nemzetközi férfitorna - jegyek itt!
A program
2019. június 30., vasárnap

Görögország-Hollandia, 16:30
Magyarország-Franciaország, 19:30
2019. július 1., hétfő
Görögország- Franciaország, 16:00
Magyarország-Hollandia, 19:30 
2019. július 2., kedd 
Hollandia- Franciaország, 16:00 
Magyarország-Görögország, 19:30
Vízilabda hírek
Férfi válogatott