cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő, 5. nap: minden egy helyen – élő hírfolyam!

2019. június 8. 12:15

Az olimpiai kvalifikációs Női Világliga Szuperdöntő küzdelmeinek ötödik napján történtek egy helyen – így semmiről sem maradhatnak le.

2019. június 8., szombat
12:15
Íme, a mai program!
Az 5-8. helyért

Magyarország-Kína, 15:00
Ausztrália-Kanada, 16:45
Elődöntő
Hollandia-Egyesült Államok, 18:30
Oroszország-Olaszország, 20:15

12:20
MVLSZ_VL_NED_HUN_noi_20190607_Madar_David_011.jpg
Megtekinthetőek az 4. napon, a Hollandia-Magyarország összecsapáson készült képekből összeállított galériánk – ezen a linken!

12:23
Bíró Attila
a hollandok elleni vereség után így nyilatkozott kameránk előtt – íme, a nyilatkozata!

12:25
Keszthelyi Rita
és Gurisatti Gréta is csalódottan értékelt a pénteki vereség után.

12:33
A férfi Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének helyszínén, Hannoverben elkészítették a 2020-as budapesti Európa-bajnokság férfi selejtezőinek csoportbeosztását, illetve hogy mely csapatok kezdenek otthon a női párosmérkőzéseken. Íme, a beosztás ezen a linken!
 
13:25
Kisteleki Hanna, magyar válogatott vízilabdázónő is a helyszínen tekintette meg a Magyarország-Hollandia negyeddöntőt a Női Vízilabda Világliga Szuperdöntőjében. Mindezt nem egyedül tette, hanem másfél éves kislányával, Szamirával szurkolta végig a mérkőzést. Édesanyai kötelezettségei miatt a 2017-es vizes világbajnokságot már ki kellett hagynia, de 2019. szeptemberében készül visszatérni a medencébe. A magyar válogatott negyeddöntőjét így értékelte a világbajnok klasszis: „Örültem volna, ha továbbjutunk. A harmadik negyed végén és a negyedik negyed elején úgy éreztem, hogy ki tudunk egyenlíteni a hollandok ellen, de végül sajnos nem sikerült. Egyébként a Duna Aréna hangulata nagyon tetszik. Régebben csak edzésre jártam ide, de most nézőként egy nagy tornán teljesen más a légkör.” Az új szabályokról is kifejtette a véleményét a többszörös magyar és olasz bajnok: „Az új szabályok a támadó játékot támogatják, ami a magyar válogatottnak kedvez, hiszen mozgékonyak vagyunk, és sok bemozgás jellemzi a játékunkat.”
 
14:14
Faragó Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázó is a Duna Arénában követi figyelemmel a női vízilabda világliga szuperdöntőjének mérkőzéseit. A női válogatott egykori szövetségi kapitánya nem igazán elégedett a mieink teljesítményével. A Duna Arénát kiváló helyszínnek tartja, ugyanakkor ő is azon dolgozik, hogy az egyetemes vízilabda még népszerűbb legyen, és legközelebb még több néző látogasson ki egy hasonló tornára. A női válogatottal világbajnokságot és Európa-bajnokságot nyerő szakember így értékelte a magyar lányok eddigi teljesítményét: „Sajnos az eredmény minősíti saját magát. Nem lehetünk elégedettek, hiszen nem jutottunk be a legjobb négy közé. Egyfajta őszinteségre lenne szükség a magyar vízilabdában. A hazai bajnokságban gyakorlatilag átverjük saját magunkat. A csapatok, az ellenfelek és a bírók sem úgy viszonyulnak a játékhoz, ahogy az elvárt lenne a nemzetközi színtéren. Ezen változtatni kell.”
 
15:20
Közel kétszáz nehéz sorsú gyermek látogatott ki csütörtökön este a Duna Arénéba, a Női Világliga Szuperdöntőjének harmadik játéknapján. Az izgatott fiatalok a magyar női vízilabda-válogatott összecsapására érkeztek.

16:05
MVLSZ_VL_noi_HUN_CHINA_2019_0608_MaD_006.jpg
Csapatunk 15-14-re győzte le Kínát, így vasárnap 16:45-től az 5. helyért játszhat. Tudósításunkat ezen a felületen olvashatják!
 
17:17
Bíró Attila, Gyöngyössy Anikó, Vályi Vanda, valamint a kínai szövetségi kapitány, Gong Dali nyilatkozata a Magyarország-Kína (15-14) mérkőzést követően ezen a felületen olvasható.
 
17:45
Australia_vs_Canada_20190608-8.jpg A Női Világliga Szuperdöntő ötödik, szombati játéknapjának második mérkőzésén Ausztrália és Kanada nézett farkasszemet egymással. Az ütközetet magabiztosan, 15-9-re az ausztrálok nyerték, így Ausztrália lesz a mieink ellenfele vasárnap 16:45-től, a tét pedig az 5. hely. A 7. pozícióért Kína és Kanada csaphat össze egymással. A mérkőzés jegyzőkönyve: itt
 
18:10
„Mindig jó érzés győztesként kijönni a vízből. Kanada egy nagyon jó csapat, de úgy érzem, ma a mi csapatmunkánk működött jobban. Ez különösen azért biztató, mert tegnap nagyon csalódottak voltunk a vereség miatt. Még egy mérkőzésünk van, ami már csak azért is lesz érdekes, mert a házigazda magyarokkal kell megküzdenünk az ötödik helyért. A csapatkapitányt a játékosok, illetve az edzői stáb közösen választják ki, így különösen nagy megtiszteltetés, hogy ezeknek a nagyszerű lányoknak lehetek a vezére, ugyanakkor ez óriási felelősséggel is jár. A torna elején természetesen jobb eredményben reménykedtünk, de idén új edzővel készülünk, még rengeteg dolgot csiszolni kell a játékunkban. A fő cél az, hogy az idei koreai világbajnokságon minél előkelőbb helyen végezzünk, illetve a tokiói olimpia is nagyon közel van már. Ezt a tornát egy első lépcsőfokként fogjuk fel a kvalifikáció hosszú folyamatában" - mondta az ausztrál Rowie Webster, a mérkőzés legértékesebb játékosa (MVP).

18:18
MVLSZ_VL_noi_Karpati_Gyuri_bacsi_2019_0608_MaD_002.jpg
Háromszoros olimpiai bajnokunk, Kárpáti György fényes gyűjteményét sokan csodálták meg eddig a Női Világliga Szuperdöntője során. A bajnok szombaton eljött az eseményre, Vári Attila, az MVLSZ elnöke fogadta. Részletek: ezen a linken!
 
19:00
„Örülök, hogy nyolcvan-kilencven százalékban kontrolláltuk a mérkőzést. További pozitívum, hogy a csapatom ma jobb döntéseket hozott a kritikus pillanatokban, összehasonlítva az előző meccsekkel. Eddig ez a gyengébb pontjaink közé tartozott, de ma bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk jól játszani a nehéz helyzetekben is. Általánosságban a támadójátékunk fejlődött, de ki kell elemeznünk a védelemben elkövetett hibáinkat, és javítanunk kell ezeken. Alapvetően elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Különösen örülök, hogy mentálisan is erősek voltunk. Magyarország ellen fogunk játszani az ötödik helyért. Nagyon szeretem a játékstílusukat, ráadásul teljesen kiszámíthatatlanok. Kiváló lövőkkel rendelkeznek, nagyszerű összecsapást várok” - vélekedett Predrag Mihailovics, Ausztrália szövetségi kapitánya.

19:28
Netherlands_vs_Usa_20190608-5.jpg Megvédheti címét Egyesült Államok csapata a Női Világliga Szuperdöntőjében, miután Adam Krikorian tanítványai az elődöntőben izgalmas és szoros mérkőzésen, 8-6-ra legyőzték Hollandia együttesét, így bejutottak a vasárnapi fináléba. Az amerikaiak ellenfele az Oroszország-Olaszország párharc győztese lesz. A mérkőzés jegyzőkönyve: itt
 
19:55
Netherlands_vs_Usa_20190608-1.jpg„Nagyszerű érzés, hogy engem választottak a meccs MVP-jének, de alapvetően ez az egész csapat mai munkáját tükrözi. Nagyon nehéz volt a védelmünket áttörni, úgyhogy büszke vagyok a lányokra. Nem tudom, hogy kívülről hogy tűnt, de mi bent a vízben úgy éreztük, hogy egy igazi háborút vívunk. Ez a mérkőzés tökéletes felékszülés volt a holnapi összecsapásra, ami már az aranyéremért megy. Remélem sikerült azt az eredményt elérnünk, amit a torna előtt megálmodtunk magunknak” - nyilatkozott Ashleigh Johnson, az amerikai csapat hálóőre.
 
20:10
„Mindig nehéz az USA ellen játszani és legyőzni őket. Ugyanakkor nagyon szoros csatában kaptunk ki tőlük, ami egy jó pont a számunkra. Természetesen meg akartuk nyerni ezt a találkozót. Most azonban már készülünk a bronzmeccsre, meglátjuk, mit tanulhatunk ebből a játékból hogy még jobbak legyünk legközelebb. Remek munkát végeztek a lányok, és büszke is vagyok rájuk. Sorozatban ez volt az ötödik meccsük. Ez a torna az egyik lehenehezebb, amit ember el tud képzelni, még a világ- vagy Európa-bajnokságnál is nehezebb. Minden elismerésem a csapaté, hogy még az ötödik napon is ilyen jól tudnak játszani. Igazán erősek lélekben és nagyon tehetségesek. Természetesen azért most egy kicsit szomorú vagyok, hogy nem tudtunk nyerni" - hallhattuk Hollandia szövetségi kapitányát, Arno Havengát.
 
20:22
„Nehéz győzelem volt, de pontosan ezt vártuk a hollandoktól. Kiváló csapat, és tudtuk, hogy soha nem adják fel. Pontosan ez történt ma is. Ugyanakkor nem voltam túl elégedett a harmadik negyedben nyújtott játékunkkal. Bizonyos helyzeteket nem kezeltünk nagyon jól a negyedik negyedben sem. Sokat kell ezen még dolgoznunk, de edzőként ez rendkívül izgalmas kihívás. Tanulnunk kell a hibáinkból, és ki kell azokat javítanunk, de erről szól az élet, nemcsak vízilabdában, hanem mindenki életében így van ez. Nem tudjuk még, hogy ki ellen játszunk majd az döntőben. Bármelyik csapat nagyon erős. A csoportkörben már játszottunk az oroszok ellen, tehát ismerjük már őket, de biztos vagyok benne, hogy ha velük játszunk, akkor ők is jobb teljesítményt fognak nyújtani. Olaszország pedig mindig kemény ellenfél, sok érzelemmel játszanak és a szövetségi kapitányuk is nagyon tehetséges. Szoros összecsapást várok” - vélekedett Adam Krikorian, USA szövetségi kapitánya.
 
21:15
Négyszer nyolc perc leforgása alatt nem bírt egymással Oroszország és Olaszország csapata a Női Világliga Szuperdöntőjének második elődöntőjében, 9-9-es döntetlen után ötméteresek következnek. A mérkőzés jegyzőkönyve: itt
 
21:23
russia_vs_italy_20190608-7.jpg A büntetőpárbajt Olaszország nyerte, így ők szállhatnak harcba a vasárnapi döntőben Egyesült Államokkal a tokiói kvótáért, míg Oroszország Hollandia ellenfele lesz a bronzcsatában.
 
21:25
Kialakult tehát az utolsó nap programja! A Bíró Attila irányította női válogatottunk 16:45-től Ausztráliával mérkőzik meg az 5. helyért.
A 7. helyért
Kína-Kanada, 15:00
Az 5. helyért
Magyarország-Ausztrália, 16:45
A 3. helyért
Hollandia-Oroszország, 18:30
Döntő
Egyesült Államok-Olaszország, 20:15
 
21:45
russia_vs_italy_20190608-8.jpg „Egy elődöntő Olaszország ellen nem lehet egyszerű, erre is számítottunk. Az olaszok 6-2-re elhúztak, ezután viszont egészen jól játszottunk, a végén a győzelemre is volt esélyünk. A büntetőknél mindig kétesélyes a dolog, sok múlik a szerencsén is, egyszer nyersz, egyszer veszítesz. Ez a sport szépsége. Az olasz csapat megérdemelten nyert, ha nem koncentrálunk 32 percig, akkor nem várhatjuk el, hogy győztesként hagyjuk el a medencét" - formálta szavait Andrej Belofastov, az oroszok mestere.
 
21:50
russia_vs_italy_20190608-9.jpg "Nagyon nehéz mérkőzés volt, de ismertük az oroszok erősségeit. Egész évben azért dolgoztunk, hogy eljussunk a döntőbe. Természetesen nehéz lett volna elejétől a végéig jól játszani, de az ötméteresek után végül mégis mi bizonyultunk jobbnak. Ez benne van ebben a sportban, nem könnyű végig koncentrálni. Szerencsére az egész tornán sikerül jó formában játszanom, nagyon sokat jelent, hogy a csapattársaim és az edzőink is bíznak bennem, ez rengeteg önbizalmat ad" - értékelt a meccs legjobbjának válaszott olasz játékos, Silvia Avegno.
 
21:52
„Nagyon erősen kezdtünk ma, sok góllal, de aztán nem tudtuk tartani azt az intenzitást. Nem csak azért, mert már fáradunk, – 5 meccset játszottunk 5 nap alatt – hanem mert Oroszország taktikát váltott a játék második részében, amivel nyomást tudott ránk gyakorolni. De ez a vízilabda, gyorsan tud változni a játék képe, őszintén szólva én ezt nagyon szeretem. A mérkőzés után azt mondtam a lányoknak, hogy azért vagyok rájuk különösen büszke ma, mert ez a győzelem nem a fizikai fölényről szólt, nem is a taktikáról, hanem arról a mentalitásról, amivel játszottak. Holnap a világ legjobb csapata ellen mérkőzünk meg az aranyéremért. Mielőtt Budapestre érkeztünk, a csapatom álma az volt, hogy játszhasson az amerikai válogatott ellen és fantasztikus, hogy végül megcsináltuk" - összegzett boldogan Fabio Conti, az olaszok kapitánya.
 
21:55
És egy magyar vonatkozású örömhír: a hannoveri fináléban Varga Zsolt együttese 10-10 után ötméteresekkel legyőzte a tavalyi BL-győztes, görög bajnok Olympiakosz Pireuszt!
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga