cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő: „Holnap le kell győznünk a hollandokat!"

2019. június 6. 20:35

Bíró Attila bizakodóan értékelt, miután csapata a Női Világliga Szuperdöntőjének harmadik mérkőzésén 16-14-re megverte Kanadát. Tanítványai pénteken este 18:30-kor Hollandiával csapnak össze a negyeddöntőben.

Miként arról beszámoltunk, a Bíró Attila irányította válogatottunk 16-14-re nyerte meg utolsó csoportmérkőzését, és készülhet a pénteki, hollandok elleni negyeddöntőre, amely 18:30-tól kezdődik majd.
 
„Sima meccsről szó nem volt eddig sem, senki nem ígérte, hogy itt könnyű mérkőzések lesznek, sőt... Közönségszórakoztató találkozó volt, hiszen a harminc gól a nézőknek biztosan élvezetesebb, mint egy kevesebb gólos összecsapás, de nyilván a kispadon ezt sokkal nehezebb megélni. Holnap ha sok gólos mérkőzésen, ha kevés gólos mérkőzésen, de meg kell vernünk a hollandokat" - bizakodott Bíró Attila, a magyar csapat szövetségi kapitánya.
 
Kollégája, David Paradello ekképpen összegzett: „Minden meccsünk fontos és szoros, olyan ez, mint egy hullámvasút. Az összes játékos keményen megdolgozott a sikerért az elejétől a végéig. Volt néhány rövidzárlatunk a meccs során az egy az egy elleni játékban, de jó "edzés" volt, most már tudjuk, hogy melyik játékelem szorul javításra, mit kell gyakorolni, és mit kellene jobban csinálnunk az egyes játékrészekben. Nagyon felkészülten várjuk az olaszok elleni találkozót, jó a párosítás, már korábban is játszottunk velük, szóval, jó lesz együtt meccselni."

A kanadai kapitány az uszodai miliőre is kitért: „A magyar csapat hatalmas támogatást kapott a szurkolóktól. Nincs jobb érzés annál, mint ennyi sportot szerető és értő ember előtt játszani, ez nem sok országban fordul elő az egész világon. Mi is élvezzük az ittlét minden pillanatát. Nagyra értékeljük azt a vízilabda-kultúrát, amit Magyarországon tapasztalunk. Ez mutatja, mennyire fontos ez a sport ebben az országban."

„Több tűz volt bennünk, mint az előző két mérkőzésen, viszont a 14 kapott gól megint nagyon sok. A védekezésünk nagyon szellős, remélem, hogy holnapra fel tudunk nőni a feladathoz, mert 14 kapott góllal egy negyeddöntőből nem lehet továbbjutni. Örülök, hogy ma sikerült több gólt dobnunk a kanadai válogatottnál, de a védekezésünknek össze kell állnia. Ha blokkokkal tudnánk segíteni a kapusainkat, akkor ők is magabiztosabban tudnának védeni, tehát mindent egybevetve a mai teljesítményem még nagyon kevés ahhoz, hogy elérjük a céljainkat" - fogalmazott a meccs legjobbjának választott, és öt találatig meg sem álló Keszthelyi Rita.

MVLSZ_VL_noi_day3_2019_0606_MaD_043.jpgSzücs Gabriella így értékelt: „Őszintén szólva nem tudom, min múlt a győzelem, elég össze-vissza mérkőzés volt. Sok kipontozódás volt minkét oldalon, fogytak a cserék, szóval szerintem az döntött, hogy fizikálisan ki bírta jobban - szerencsére mi jöttünk ki jobban belőle."

„Úgy készültem tegnap is, hogy játszani fogok, így természetesen csalódott voltam, hogy nem tudtam ott lenni a többiekkel a vízben. Az a legfontosabb, hogy ma sokat hozzá tudtam tenni a csapat játékához, és sikerült ezt a kihívásokkal teli mérkőzést megnyernünk, a védekezésbeli hiányosságok ellenére is. Ez egy ilyen sport, meg kell tanulnunk rossz játékkal is győzedelmeskedni, ezért is értékes ez a siker. Két vesztes mérkőzés után jó végre úgy kijönni a vízből, hogy mi voltunk az erősebbek, de az örömködés után fel kell készülnünk arra is, hogy a soron következő találkozók sem lesznek egyszerűek számunkra. Este még átbeszéljük és lezárjuk a csoportmérkőzéseket, utána pedig már a holnapi negyeddöntőbeli találkozóra kell koncentrálnunk, hiszen csak így nyerhetünk" - mondta elszántan Gurisatti Gréta.
MVLSZ_VL_noi_day3_2019_0606_MaD_042.jpg  
Női Világliga Szuperdöntő, Budapest, Duna Aréna
Csoportmérkőzések, 3. forduló
 
B-csoport
KANADA-MAGYARORSZÁG 14-16 (2-3, 8-5, 3-5, 1-3)
Vezette: Ohme (német), Johnson (ausztrál)
 
Kanada: C. Wright - Lemay-Lavoie 2, E. Wright 2, M. Eggens 2, McKelvey 2, Christmas 2, Fournier. Csere: Sohi, McKee 2, Bekhazi 2, Crevier, Paul, Vulpisi (kapus). Szövetségi kapitány: David Paradello
 
Magyarország: Kasó - Szilágyi 2, Szücs 1, Illés, Keszthelyi 5, Vályi 2, Gyöngyössy 1. Csere: Parkes 1, Gurisatti 3, Horváth B. 1, Rybanska, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények
A-csoport: Hollandia-Ausztrália 8-7, Kína-Olaszország 7-10
A végeredmény: 1. Olaszország 9, 2. Hollandia 6, 3. Ausztrália 3, 4. Kína 0
 
B-csoport: Oroszország-Egyesült Államok 7-12
A végeredmény: 1. Egyesült Államok 9, 2. Oroszország 5, 3. Magyarország 3, 4. Kanada 1

A pénteki negyeddöntő párosítása 
Oroszország-Ausztrália, 15:00 
Kanada-Olaszország, 16:45 
Hollandia-Magyarország, 18:30 
Kína-Egyesült Államok, 20:15 

 
AZ 3. NAP HÍRFOLYAMA ITT OLVASHATÓ!
Vízilabda hírek
Női válogatott