cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő: ijesztgettünk, de a pontok az amerikaiaké

2019. június 4. 19:33

A Bíró Attila irányította válogatottunk 3-1-gyel kezdett a címvédő Egyesült Államok ellen, ám Adam Krikorian csapata a folytatásban jobb volt, és 12-9-re győzött. A mieink szerdán 20:15-től Oroszország ellen játszanak.

Az eredmény alakulása
1. negyed: Szilágyi (akcióból, 0-1). Keszthelyi (akcióból, 0-2). A. Fischer (akcióból, 1-2). Keszthelyi (emberelőnyből, 1-3). Haralabidis (emberelőnyből, 2-3).
                           
2. negyed: Fattal (emberelőnyből, 3-3). Williams (akcióból, 4-3). Haralabidis (akcióból, 5-3). Keszthelyi (ötméteresből, 5-4). Steffens (akcióból, 6-4).

3. negyed: Musselman (ötméteresből, 7-4). M. Fischer (akcióból, 8-4). Vályi (emberelőnyből, 8-5). Szilágyi (ötméteresből, 8-6). 
 
4. negyed: Musselman (emberelőnyből, 9-6). M. Fischer (akcióból, 10-6). K. Neushul (akcióból, 11-6). Parkes (akcióból, 11-7). Seidemann (akcióból, 12-7). Szilágyi (akcióból, 12-8). 

MVLSZ_VL_noi_USA_HUN_2019_0604_MaD_013.jpg „Legyen szoros."
 
Afféle óhajként fogalmazódott meg mindenkiben az amerikaiak elleni nyitány előtt. No, nem azért, mintha magában a győzelemben ne reménykedett volna bárki, sokkal inkább azért, mert a csoportmérkőzéseken belefér a vereség, az olimpiai- és világbajnokot majd minden bizonnyal a kieséses szakaszban kell legyőzni annak, aki a végső sikerben, a tokiói olimpiai kvótában bízik. Márpedig a hit töretlen: Budapesten meg lehet ezt szerezni!
 
Szóval, túlzással persze, de a megnyitó után (amelyen Vári Attila, az MVLSZ elnöke, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, és a FINA képviseletében Lolo Ibern mondott beszédet) nyugodtan ugorhatott a Duna Aréna medencéjébe Bíró Attila csapata.
MVLSZ_VL_noi_USA_HUN_2019_0604_MaD_002.jpg  
S lőn! Szilágyi Dorottya és Keszthelyi Rita akciógóljával, kivédekezett emberhátránnyal, Gangl Edina védésével kezdtünk! Ugyan válaszul jött két gól a túloldalon is, de közte Keszthelyi egy fórt is „betett", ezáltal remek első, 3-2-es vezetéssel záruló negyeddel nyitottuk a partit.
 
A folytatásra összekapta magát a rivális, és voltaképpen minden hátul elkövetett védelmi megingást kegyetlenül kihasznált. Felvette a versenyt csapatunk, ám érezhető volt, még hiányzik a teljes összhang, az automatizmusok, ebből, és persze az amerikai játékosok fizikai paramétereiből fakadóan jöttek sorra a gólok. 
MVLSZ_VL_noi_USA_HUN_2019_0604_MaD_012.jpg A 6-4-ről induló második félidőben mélyült az árok, már 8-4-re vezetett az Egyesült Államok, ám válogattunk hatalmas szívvel játszva próbált kimászni belőle. S lőn! Vályi Vanda emberelőnyből, Szilágyi a Gurisatti Gréta által kiharcolt ötméteresből talált be Johnson kapujába. Sőt lehetett volna 8-7 is, ám a megúszó Gurisatti a ziccert a fára lőtte.

A záró etapban (amelyben Kasó Orsolya is szerepet kapott) miheztartás végett két gyors góllal kezdett az ellenfél, egyértelműsítve, szoros lehet a meccs, de a három pont megszerzése nem lehet számára kérdéses. Szépségdíjas centergólt szerzett Parkes Rebecca, Szilágyi is remek helyzetfelismerésről tett tanúbizonyosságot, Horváth Brigitta ötöst brusztolt ki (Keszthelyi belőtte), ám átellenben sem tétlenkedtek a játékosok, így 12-9 lett a vége.

MVLSZ_VL_noi_USA_HUN_2019_0604_MaD_007.jpgMondjuk ki, kezdésnek megfelelt a meccs a toronymagas esélyes ellen, sok olyan momentumot jegyezhettünk fel, amelyből építkezhet a társaság. A remények szerint lesz visszavágás… De most előbb folytatás holnap 20:15-től Oroszország ellen.
 
Női Világliga Szuperdöntő, Budapest, Duna Aréna
Csoportmérkőzések, 1. forduló
 
B-csoport
EGYESÜLT ÁLLAMOK-MAGYARORSZÁG 12-9 (2-3, 4-1, 2-2, 4-3)
Vezette: Severo (olasz), Johnson (ausztrál)
 
Egyesült Államok: Johnson - Musselman 2, Fattal 1, Steffens 1, A. Fischer 1, M. Fischer 2, Williams 1. Csere: Seidemann 1, Hauschild, J. Neushul, K. Neushul 1, Haralabidis 2. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian
 
Magyarország: Gangl - Szilágyi 3, Rybanska, Illés, Keszthelyi 4, Vályi V. 1, Gyöngyössy. Csere: Gurisatti, Parkes 1, Horváth B., Csabai, Garda, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
A-csoport:
Hollandia-Kína 15-7, Ausztrália-Olaszország 9-11
B-csoport: Oroszország-Kanada 15-15 – ötméteresekkel 4-2

AZ 1. NAP HÍRFOLYAMA ITT OLVASHATÓ!
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga