cover image
Egyéb

A Nyékiben is a Fradi volt a jobb - egy lépésre a címvédéstől

2019. május 18. 14:54

Az E.ON Férfibajnokság döntőjének második összecsapásán négygólos hátrányból talpra állt az OSC, ám Varga Zsolt együttese ismét megrázta magát, és magabiztosan győzött. Folytatás szerdán a Komjádi-uszodában.

Az eredmény alakulása
1. negyed: Vámos (akcióból, 0-1). Mezei (emberelőnyből, 0-2). Német (akcióból, 0-3). Ukropina (emberelőnyből, 1-3). Kállay (akcióból, 1-4). Salamon (emberelőnyből, 2-4). Vámos (ötméteresből, 2-5). 
                          
2. negyed: Mezei (emberelőnyből, 2-6). Ukropina (acióból, 3-6). Kállay (emberelőnyből, 3-7). Randjelovics (akcióból, 4-7). S. Mitrovics (akcióból, 4-8).

3. negyed: Ukropina (emberelőnyből, 5-8). Sedlmayer (akcióból, 5-9). Ukropina (akcióból, 6-9). Kovács G. (akcióból, 7-9).

4. negyed: Brguljan (emberelőnyből, 8-9). Sedlmayer (akcióból, 8-10). Jaksics (akcióból, 8-11). Jaksics (emberelőnyből, 8-12). Varga D. (akcióból, 8-13). Erdélyi (akcióból, 9-13). Varga D. (akcióból, 9-14). Jansik Sz. (ötméteresből, 9-15). Erdélyi (akcióból, 10-15).
 
oscftc2.jpg Az OSC minden megpróbált. Vad Lajos ezúttal Lévai Mártonnak adott lehetőséget a kapuban, illetve bevetette a szezonban javarészében komoly vállsérülése miatt nélkülözött montenegrói balkezest, Aleksa Ukropinát, akinek megmozdulásai bizony igazolták, egészségesen sokat hozzá tudott volna tenni korábban is a csapat teljesítményéhez. Főként úgy, hogy a trónkövetelő centerei (Hárai Balázs, Seman Lukas), mint általában, futószalagon szállították az emberfóros helyzeteket.
 
Az első félidőben 9/2-es mutató annak türkében volt hazai szempontból igazán lehangoló, hogy akcióból nem sikerült bevenni Vogel Soma kapuját, miközben a másik oldalon minden hangszeren remekelt a zöld sapkás armada. Remekül játszotta meg a fórokat (a lassan magát talán utolérő Mezei Tamás kettőt is „betett" így a falból), Stefan Mitrovics és Varga Dénes fantasztikus összjátéka ötméterest, majd gólt ért, és akcióból is jöttek a gólok. Vámos Márton és Kállay Márk, a Fradi két balkezese kitett magáért, de igaz volt ez a vendégek minden játékosára, avagy markánsan uralta a partit Varga Zsolt együttese.
oscftc1.jpg  
Szünet után talán az FTC elkényelmesedett kicsit, de tegyük hozzá, az OSC védekezése is jelentősen feljavult, így nagyot küzdve sikerült meccsben maradnia - sőt! Ukropina keze továbbra is „sült", két hiba után Kovács Gergőnek is sikerült jó döntést hoznia, így 3-1-es etappal közelített ellenfeléhez a házigazda. S ha a kiharcolt emberelőnyeivel is élni tudott volna...
oscftc4.jpg  
S miután a záró menetet Drasko Brguljan gólja nyitotta, feljött egy gólra az OSC! Lévai hátrányból hárított, lélektani előnyben volt Vad Lajos csapata. De a szezon egyik felfedezettje, Sedlmayer Tamás villant másodszor a meccsen, védhetetlen felső sarkosával jutott lélegzethez a Fradi, majd miután Nikola Jaksics centerből bizonyította klasszisát, pillanatok alatt 11-8-ra vezetett ismét a magát megrázó bajnok. Vogel hatalmas védése emberhátrányban, majd csapata emberelőnyben történő megjátszása (Jaksics volt a befejező) lezárta a legfontosabb kérdést. A maradék időben is láttunk szép dolgokat, a meccset végül 15-10-re nyerte az FTC. Amely így szerdán a Komjádi-uszodában akár már bajnok is lehet.

E.ON Férfibajnokság, rájátszás
Döntő, 2. mérkőzés
A-Híd-OSC-Újbuda–FTC-Telekom 10-15 (2-5, 2-3, 3-1, 3-6)
Nyéki-uszoda, vezette:
Rubos K., Homonnai D.

OSC: Lévai – Brguljan 1, Manhercz, Randjelovics 1, Erdélyi 2, Ukropina 4, Hárai. Csere: Salamon 1, Kovács G. 1, Seman, Tóth M., Bundschuh, Burián. Vezetőedző: Vad Lajos

FTC: Vogel – Vámos 2, Mezei 2, Jaksics 2, Younger, Varga D. 2, S. Mitrovics 1. Csere: Sedlmayer 2, Kállay 2, Pohl, Német 1, Jansik Sz. 1, Gór-Nagy. Vezetőedző: Varga Zsolt

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 2-0, az FTC javára

A további program
3. mérkőzés:
május 22, szerda, 19:00 - Komjádi-uszoda
4. mérkőzés (ha szükséges): május 25., szombat, 17:00 - Nyéki-uszoda
5. mérkőzés (ha szükséges): május 28., kedd, 20:15 - Komjádi-uszoda
Vízilabda hírek
férfbajnokság
ftc
osc