cover image
Egyéb

Büntetőpárbajban egyenlített a DVSE, a harmadik összecsapás dönt

2019. május 15. 20:30

A hetedik hely megszerzése volt a tét szerdán este a hajdúsági fővárosban, ahol a vendég Honvéd várhatta előnyből az egyik fél második győzelméig tartó párharc második felvonását. A csapatok ezúttal nem bírtak egymással (9-9), így ötméteresek döntöttek - a házigazdák javára.

Merész András tanítványai nagyszerűen kezdték a találkozót, az első nyolc perc végére elléptek 4-2-re a vendégek. A második menetre Miroslav Bajinnak is sikerült felráznia csapatát, nem is akárhogyan, a cívisvárosiak nagyszünetre fordítottak 6-5-re.

Három negyed után 7-7-es döntetlen állt a Debreceni Sportuszoda eredményjelzőjén, így az utolsó felvonásra maradt a döntés - gondolhatták sokan. A csapatok azonban a negyedik etapban sem bírtak egymással, Dőry Farkas akciógóljával átvette a vezetést a DVSE, de Fülöp Bence egalizált, sőt, Lukas Durik utolsó minutumban szerzett gólja sem maradt megválaszolatlanul, Szivós Márton egy másodperccel a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt szabaddobásból egalizált, 9-9.

Következtett a büntetőpárbaj, melyben ezúttal a cívisvárosiak bizonyultak jobbnak, mindez pedig azt jelenti, hogy a Debrecen kiegyenlített az egyik fél második győzelméig tartó párharcban. A hetedik hely sorsa tehát szombaton, a fővárosban fog eldőlni.

E.ON Férfibajnokság, rájátszás

A 7. helyért, 2. mérkőzés
Debrecen–Bp. Honvéd 9-9 (2-4, 4-1, 1-2, 2-2) - ötméteresekkel 4-3
Gólszerzők:
Fekete 3, Dőry 2, Durik, Vidovics, Kovács G., Macsi P., ill. Manhercz Á. 3, Fülöp 2, Szirányi, Szivós, Simon R., Shimizu
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1
Vízilabda hírek