cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő – MÉG 21 NAP! Filmnézés, vizsgák, családi programok

2019. május 14. 18:45

Már másfél hét eltelt a bajnoki döntő óta, de legjobbjaink csupán két hetet pihenhetnek, hiszen a hétvégén már Montenegróba utaznak edzőtáborozni. Június elején Budapesten rendezik a Világliga Szuperdöntőjét, ahol a győztes olimpiai kvótát szerez. Körbenéztünk, hogy a csapat tagjainak hogyan telik a szabadsága. Jegyértékesítés az eventim.hu oldalon!

Az UVSE sorozatban ötödik alkalommal nyerte meg a női OB I-et, így okkal hihetnénk, hogy mindenki jól megérdemelt pihenéssel tölti a válogatott felkészülés kezdetéig kapott két hetes szabadságot. Szücs Gabriella számára viszont más kihívásokkal telt ez az időszak, mint az origo.hu honlapon is olvasható.

„Az első hét még uszodamentesen telt, de ezen a héten már részt veszek átmozgató edzéseken a klubomnál. Sok pihenés számomra nem volt, mert még tanulok és ilyenkor érem utol magam az iskolai vizsgákkal, beadandókkal. Azért kis kikapcsolódásra is jutott időm, így tudtam találkozni a barátokkal és a családommal is” – árulta el az Európa-bajnok játékos.

MVLSZ_Noi_edzes_20181130_Madar_David_027.jpgParkes Rebecca tavaly ott volt a barcelonai Európa-bajnokságon negyedik helyen záró csapatban, viszont amennyiben a Világligában is ott lesz a szűk keretben, akkor a magyar közönség előtt is szerepelhet nagy világversenyen a válogatottban. Bár számára is jól jött a pihenés, azért várja már a komoly meccseket.

„A bajnoki döntő után a múlt hetet még pihenéssel töltöttem. Van egy kutyám, vele rengeteget sétáltunk, de filmnézéssel is ki tudok kapcsolódni. Most viszont már könnyedebb edzéseket végzek az UVSE-nél és nagyon várom már, hogy a válogatottal a Világligára készüljünk” – nyilatkozta Parkes.

A BVSC a bronzpárharcban nagy csatában legyőzte a Ferencvárost, így Gyöngyössy Anikó számára kellemes emlékekkel indult a pihenő.

MVLSZ_Noi_edzes_20181130_Madar_David_021.jpg„Nagyon gyorsan telik ez az időszak, de nem is bánom, mert már nagyon várom a Világligát. A pihenőidőt főleg kislányommal töltöttem, ugyanis ilyenkor van idő, hogy közös programokat csináljunk. Szeretünk vidékre lejárni, most éppen Miskolcon voltunk barátoknál, úgyhogy jól telt ez az időszak.”

Csabai Dóra sem szeret csak egy helyben ülni, ha pihenésről van szó. Ráadásul arra is figyel, hogy ne eresszen le nagyon a klubszezon vége után sem.

MVLSZ_HUN_FRA_noi_VL_20181106_Madar_David_031.jpg„Egy hetet pihentem a családdal. Férjemmel a Szalajka-völgyben voltunk, ahol sokat túráztunk, tehát mozgáshiányom nem volt. Igazából én az aktív pihenést szeretem, nem szeretek egy helyben ülni. Ilyenkor még kikapcsolnak a sorozatnézések is. Ezen a héten viszont már lemegyek kondizni és edzeni, hogy jó állapotban várjam a válogatott felkészülést.”

A magyar csapat szombaton Montenegróba utazik edzőtáborozni, majd ezt követően itthon, az amerikaiakkal készül a Világliga Szuperdöntőjére, amelyet június 4-9. között rendeznek a Duna Arénában. A női válogatott nagyon számít a szurkolók biztatására! Az eseményre az eventim.hu oldalon, ezen a felületen elindult a jegyértékesítés! A napijegyekkel a magyar válogatott mérkőzései mellett a másik három találkozó is megtekinthető!

Női Világliga Szuperdöntő, 2019. június 4-9., Budapest, Duna Aréna
A csoportbeosztás
A-csoport

Hollandia
Ausztrália
Olaszország
Kína

B-csoport
Egyesült Államok
Oroszország
Magyarország
Kanada

A program
Csoportmérkőzések
1. forduló, június 4., kedd

Oroszország-Kanada, 14:30
Hollandia-Kína, 16:15
Egyesült Államok-Magyarország, 18:30
Ausztrália-Olaszország, 20:15
2. forduló - június 5., szerda
Ausztrália-Kína, 15:00
Egyesült Államok-Kanada, 16:45
Hollandia-Olaszország, 18:30
Oroszország-Magyarország, 20:15
3. forduló - június 6., csütörtök
Oroszország-Egyesült Államok, 15:00
Hollandia-Ausztrália, 16:45
Kanada-Magyarország, 18:30
Kína-Olaszország, 20:15
Június 7., péntek, negyeddöntő (a meccsbeosztás a televízió-közvetítés függvényében változhat)
A2-B3, 15:00
A3-B2, 16:45
A1-B4, 18:30
A4-B1, 20:15
Helyosztók - június 8., szombat
Az 5-8. helyért, 15:00 és 16:45
Elődöntő, 18:30 és 20:15
Helyosztók - június 9., vasárnap
A 7. helyért, 15:00
Az 5. helyért, 16:45
A 3. helyért, 18:30
Döntő, 20:15
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga