cover image
Egyéb

Ratko Rudic, mint brazil kapitány?

2013. november 4. 10:39

A horvátokkal Londonban olimpiai bajnoki címet szerző szakember a hírek szerint hamarosan Brazíliába utazik.

A waterpoloworld.com oldal számolt be arról az egyelőre pletykának minősülő hírről, miszerint az edzőpápa szerepet vállalhat a brazil vízilabdában. Tony Azevedo, az Egyesült Államok együttesének csapatkapitánya hozta nyilvánosságra a hírt a Twitteren: Ratko Rudic tájékozódni utazik majd Rio de Janieróba.

A brazil bajnokságba a nyáron sztárjátékosok érkeztek, alighanem a riói olimpia előtt népszerűsíteni és megerősíteni kívánják a sportágat, amely egyelőre női vonalon tűnik erősebbnek. Azevedo a Sao Paulo együttesében játszik, de a helyi ligában pólózik már Felipe Perrone és Josip Vrlic is.

A 65 éves Ratko Rudic a horvátokkal aranyat nyert Londonban, majd távozott, a sokadik csúcson. Akkor azt mondta, egyelőre pihenni kíván, azóta a horvát szövetség egyik sportigazgatójaként dolgozik. Minden idők legeredményesebb edzője 36 érmet nyert csapataival a különböző világversenyeken. 1984-ben és 1988-ban Jugoszlávia, 1992-ben Olaszország csapatával lett olimpiai bajnok. Irányította az Egyesült Államok együttesét is 2000 és 2004 között.
Vízilabda hírek
ratko rudic