cover image
Egyéb

Szentesi erődemonstráció a Duna Regionális Ligában

2019. április 22. 15:46

A LEN (Európai Úszószövetség) és az MVLSZ elképzelése mentén létrehozott Közép-Európai új nemzetközi versenysorozat, a Duna Regionális Liga három fordulóból állt, amelynek utolsó állomása volt a döntő. A játékosok, edzők és vezetők véleménye szerint a Liga maradéktalanul elérte célját, mivel a főleg fiatalok alkotta csapatok nemzetközi mérkőzéseken tesztelhették magukat, népszerűsíthették sportágukat. A versenysorozat elismertségét, létjogosultságát az is igazolja, hogy a 2019/2020-as szezonra bővül a résztvevők létszáma, öt ország csapata is jelezte indulási szándékát.

Íme, Dr. Dömsödi József, a Hungerit Szentes VK női szakágvezetőjének beszámolója:

„A romániai Gyulafehérváron öröm volt (megint) magyarnak lenni, hiszen a Duna Regionális Liga döntőjét az ZF-Eger és a Hungerit Szentes VK. női csapatai játszották le, az erdélyi fejedelmek csodálatos székhelyén. A nemrég átadott fedett uszoda közelében található vár s érseki székesegyház maga a történelem, az emlékek magával ragadó pátosza pedig különös érzéssel töltötte el szívünket.

A Hungerit-Szentes VK ellentmondást nem tűrve utasította maga mögé az elődöntőben a szerb VK. Paulina együttesét (18-6), mikként a ZF. Eger szintén magabiztos győzelmet aratott a szerb Red Star Beograd ellen (22-8). A döntőben a Szentes 21-9-re győzte le a Szilágyi Dorottya nélkül kiálló egrieket. Komlósi Péter, a Hungerit Szentes VK vezetőedzője a nagy siker után kiemelte, mennyire elégedett volt lányainak motivációjával, koncentrációjával, s gratulált csapatának a kupa elhódításához.”

Vízilabda hírek
szentes