cover image
Egyéb

Az FTC a Népligetben próbálja megállítani az UVSE-t

2019. április 17. 12:00

A 20:15-kor kezdődő elődöntőben Béres Gergely csapata mindent megtesz majd, hogy megállítsa a címvédőt, amely ebben a szezonban minden bajnokit behúzott.

Miközben a másik ágon a Dunaújváros három roppant kiélezett mérkőzés után ötméteresekkel kiharcolta a fináléba jutást a BVSC ellen, az UVSE és az FTC elődöntőjében csupán a második összecsapás következik. Az oka ismert: a címvédő az elmúlt hétvégén Oroszországban, a LEN-kupa négyes döntőjében volt érdekelt, és az Euroliga-erősségű mezőnyben a házigazda Kirishit legyőzve a döntőbe jutott, ahol nagy csatában kikapott az olasz Orizzonte Cataniától. Az ezüstérem így is roppant fényesen csillog, egyúttal elegendő muníciót adhat a Benczur Márton irányította csapatnak arra, hogy megőrizze bajnoki hibátlan mérlegét, és harcba szálljon az újabb aranyért.

Az első meccsen esélyesebb riválisával nem tudta felvenni a ritmust az FTC (a Hajósban 17-8-ra nyert az UVSE), ám nem feltétlen ebből kell kiindulni, hiszen Béres Gergely csapata az elmúlt hetekben, hónapokban egyértelmű fejlődésen ment keresztül, avagy mindent egy lapra feltéve, veszíteni való nélkül veszélyes is lehet riválisára. A Népligetben 20-15-kor kezdődik a csata.

watch?v=SrSy4x_rcJE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3T8_r9vDikadWxNVszVlwDZ1STf1dW1bO9M4bEDTm24G6RpxQHOmTcPCgNői OB I
Elődöntő
A program
2. mérkőzés
2019. április 17., szerda

FTC-Telekom–UVSE-Hunguest Hotels, Népliget, 20:15

3. mérkőzés – ha szükséges
2019. április 20., szombat

UVSE-Hunguest Hotels–FTC-Telekom, Hajós-uszoda, 19:00
Vízilabda hírek
női bajnokság