cover image
Egyéb

Női bajnokság: döntőben a Dunaújváros!

2019. április 13. 16:20

Fordulatokban gazdag találkozót vívott egymással a Dunaújváros és a BVSC az egyik fél második győzelméig tartó elődöntő harmadik meccsén. A felek nem bírtak egymással, így az összecsapás 8-8-as döntetlennel ért véget. Az ötméteres-párbajt Mihók Attila együttese nyerte.

Remekül kezdték az egyik fél második győzelméig tartó párharc harmadik felvonását Mihók Attila tanítványai, az első dunaújvárosi támadás végén Geraldine Mahieu szerzett vezetést centerből, majd Vályi Vanda váltotta gólra azt az ötméterest, melyet az első találat szerzője, Geraldine Mahieu harcolt ki Kele Nikolettel szemben. Egy zuglói időkérést követően aztán a BVSC percei következtek, Kuna Szonja és Máté Zsuzsanna akciógóljaival kiegyenlített Petrovics Mátyás együttese. Sőt, Gyöngyössy Anikó góljával a BVSC került előnybe, a Dunaújváros azonban Horváth Brigitta emberelőnyben értékesített találatával egalizált, a megúszó Vályi Vanda lövésével pedig fordított a pályaválasztó, 4-3.

A második játékrészben újfent nagy lendülettel estek egymásnak a csapatok. A második minutumban Huszti Vanda állította meg szabálytalanul a megúszó Illés Annát, melyet a játékvezetők büntetővel toroltak meg, ám Kuna Szonja lövése a kapufán csattant. A kihasználatlanul maradt helyzet pedig megbosszulta magát, Brezovszki Gerda ejtett szépségdíjas találatot Tóth Eszter kapujába, kétgólosra növelve ezzel a különbséget. A túloldalon Gyöngyössy Anikó helyezett a rövidbe, de Menczinger Kata ejtésével nagyszünetre visszaállt a kétgólos differencia.

MVLSZ_Dunaujvaros_BVSC_noi_OB1_20190413_MaD_001.jpgA harmadik negyedet Menczinger Kata villámgyors bombája nyitotta, rögtön az első dunaújvárosi roham végén, majd egy kapuscsere - Tóth Esztert Doroszlai Vanda váltotta a zuglóiak portája előtt. Petrovics Mátyás tanítványai nem torpantak meg, nagyot hajrázva Illés Anna, Gyöngyössy Anikó és Máté Zsuzsanna góljaival 7-7-re módosult az állás.

Hosszas gólcsenddel vette kezdetét a mindent eldöntő negyedik negyed, melyet a hatodik percben Horváth Brigitta tört meg, a Dunaújváros pedig újfent előnybe került. A zuglóiak erejét dicséri, hogy ismét vissza tudtak kapaszkodni, hatalmas hajrával és Gyöngyössy Anikó emberelőnyből szerzett találatával döntetlenre mentett a BVSC. Következtek az ötméteresek, melynek Petrovics Mátyás együttese ezúttal a mérkőzésen négy találatig meg sem álló Gyöngyössy Anikóval vágott neki a kapuban, aki rögtön védte Vályi Vanda lövését. A büntetőpárbajt azonban Laura Aarts védéseivel 3-2-re a dunaújvárosiak nyerték, így Mihók Attila csapata verekedte be magát a fináléba.

Női OB I
Elődöntő
3. mérkőzés

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló 8-8 (4-3, 2-1, 1-3, 1-1) - ötméteresekkel 3-2
Gólszerzők:
 Menczinger 2, Vályi V. 2, Horváth 2, Brezovszki, Mahieu, ill. Gyöngyössy 4, Máté 2, Kuna, Illés
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-1, a Dunaújváros javára

További program
2. mérkőzés
2019. április 17., szerda

FTC-Telekom–UVSE-Hunguest Hotels, Népliget, 20:15

3. mérkőzés – ha szükséges
2019. április 20., szombat

UVSE-Hunguest Hotels–FTC-Telekom, Hajós-uszoda, 19:00
Vízilabda hírek