cover image
Egyéb

Parádés UVSE! Otthonában győzte le a Kirishit – jöhet a LEN-kupa fináléja!

2019. április 12. 18:39

Benczur Márton csapata az elődöntőben 10-8-ra győzte le a hazai medencében játszó Euroliga-győztest, így szombaton az olasz Ekipe Orizzonte Catania ellen a serlegért játszhat!

Egyszer, csak egyszer vezetett az elmúlt két idény Euroliga-győztese hazai medencében, csupán az első negyed közepén állt jobban 2-1-nél. Ez mindent elmond arról, hogy az UVSE cseppet sem ijedt meg a Kirishi katlanjában!

A végtelen magabiztos játék 4-2-es, 6-3-as vezetést is ért – igaz, a házigazda egyenlíteni tudott. Igen ám, de a varázslatosan pólózó csapat a „varázsló” Keszthelyi Rita vezérletével a végjátékban sem veszített sem a magabiztosságából, 8-8 után ellépett 10-8-ra, és behúzta a partit. A négygólos csapatkapitány mellett ki kell emelni, hogy két gólt jegyzett Faragó Kamilla, egyet Rybanska Natasa is, avagy a megszokott módon a jól ismert nagy nevek mellett a fiatalok is hozzátették a magukét a sikerhez, amelynek a helyszínen örült Bíró Attila szövetségi kapitány is.  

Az UVSE így magyar idő szerint szombat 13:30-kor az olasz Ekipe Orizzonte Catania a LEN-kupa serlegért játszhat, amelyet 2017-ben már megszerzett egyszer. Jöjjön a második alkalom!

Női LEN-kupa, négyes döntő, Kirishi 
Elődöntő
Kinef Kirishi (orosz)–UVSE-Hunguest Hotels 8-10 (2-3, 3-3, 1-1, 2-3)
Gólszerzők:
Prokofyeva 2, Zubkova, Simanovich, Krimer, Khamzaeva, Soboleva, Ivanova, ill. Keszthelyi 4, Faragó K. 2, Parkes, Sevenich, Rybanska, Paul
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény
Ekipe Orizzonte Catania (olasz)–CN Sant Andreu (spanyol) 12-8

A további program
2019. április 13., szombat
A 3. helyért

Kinef Kirishi (orosz)–CN Sant Andreu (spanyol), 12:00
Döntő
Ekipe Orizzonte Catania (olasz)–UVSE-Hunguest Hotels, 13:30
Vízilabda hírek
uvse
len-kupa