cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Női

Ellenfeleket kaptak válogatottaink - elkészült a nyári világbajnokság sorsolása!

2019. április 7. 12:47

Vasárnap délben, Horvátország fővárosában, az Európa Kupa nyolcas fináléjának otthont adó Zágrábban ünnepélyes keretek között elkészítették a nyári, gwangjui világbajnokság csoportbeosztásait.

A zágrábi Férfi Európa Kupa nyolcas döntőjének záró játéknapján, a horvát főváros egyik legszebb szállodájában, a Westin Hotelben megtartották a július 12. és 28. között, a dél-koreai Gwangjuban megrendezésre kerülő világbajnokság sorsolását. A vasárnap délben rendezett ünnepélyes ceremónián a magyar delegáció képviseletében részt vett Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Kovács Zoltán, főtitkár, Molnár Tamás, alelnök, Kun György, nemzetközi játékvezetőnk, valamint Tóth Szabolcs, a magyar férfiválogatott menedzsere. A vízilabda-társadalom nemzetközi krémjének névsora pedig a teljesség igénye nélkül: Cornel Marculesu, a FINA ügyvezetője, Gianni Lonzi, a FINA TWPC korábbi vezetője, a nyári világbajnokságon címvédőként harcba szálló horvát férfiválogatott szövetségi kapitánya, Ivica Tucak.
MVLSZ_VB_Sorsolas_20190407_MaD_001.jpg  
Märcz Tamás legénysége az első, Bíró Attila tanítványai pedig a harmadik kalapba kaptak besorolást - a férfiaknál kettő, a hölgyeknél egy csapat szerezhet kvótát a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra. Elsőként a hölgyek csoportjait sorsolták ki, Petra Bukics, valamint korábban a világ legjobbjának megválasztott Sandro Sukno közreműködésével. Női válogatottunkat Kanadával, a házigazda Dél-Koreával, valamint Oroszországgal húzták egy kvartettbe (B).
 
A férfi csoportok sorsolását a kiváló edző, Ratko Rudics, valamint Zlatko Dalics, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya segítette. Férfiválogatottunk Dél-Afrikával, Új-Zélanddal és Spanyolországgal került egy csoportba (C).
MVLSZ_VB_Sorsolas_20190407_MaD_010.jpg  
18. Világbajnokság
Gwangju, 2019. július 12-28.

Nők
A-csoport

Dél-Afrika (1)
Új-Zéland (2)
Hollandia (3)
Egyesült Államok (4)

B-csoport
Dél-Korea (4)
Magyarország (2)
Kanada (1)
Oroszország (3)
 
C-csoport
Kazahsztán (3) 
Kuba (1)
Görögország (2)
Spanyolország (4)
 
D-csoport
Japán (1)
Olaszország (2)
Kína (3)
Ausztrália (4)
MVLSZ_VB_Sorsolas_20190407_MaD_004.jpg   
Férfiak
A-csoport

Dél-Korea (2)
Görögország (4)
Montenegró (3)
Szerbia (1)

B-csoport
Kazahsztán (3)
Egyesült Államok (1)
Horvátország (2)
Ausztrália (4)
 
C-csoport
Dél-Afrika (1)
Új-Zéland (2) 
Spanyolország (3)
Magyarország (4)

D-csoport
Japán (4)
Olaszország (3)
Brazília (1)
Németország (2)
MVLSZ_VB_Sorsolas_20190407_MaD_009.jpg
watch?v=8G894NMdoJo&feature=youtu.be  
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Női válogatott