cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Fejben nyertük meg a mérkőzést" - a házigazdával találkozunk a döntőben!

2019. április 6. 21:21

Férfiválogatottunk pattanásig feszülő izgalmak között verte meg 12-11-re Olaszországot a zágrábi Európa Kupa nyolcas fináléjának elődöntőjében. Győzelmével Märcz Tamás együttese túl azon, hogy vasárnap az aranyéremért játszhat Horvátországgal, bejutott a júniusi, belgrádi Világliga Szuperdöntőjébe.

Mint arról beszámoltunk, a Märcz Tamás irányította férfiválogatott fordulatos és a végletekig kiélezett mérkőzésen, 12-11-re legyőzte Olaszországot, így már biztosan ott van az Európa Kupa nyolcas döntőjének fináléjában, ahol a házigazda horvátokkal találkozik, és kvalifikálta magát a belgrádi Világliga Szuperdöntőjébe! Az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya boldogan és büszkén értékelt az olaszok elleni csodálatos győzelem után: „Amire számítottunk, az történt, beleálltunk a kemény ütközetbe, amit az olaszok mindig kiprovokálnak. Arra nem számítottunk, hogy nekünk fújnak a bírók, ez nem is történt meg, de higgadtan viseltük, nem veszítettük fel a fejünket egyetlen szituációban sem. Jól játszó olasz csapatot sikerült legyőznünk, ráadásul Hárai Balázs váratlan sérülése miatt egyetlen centerrel játszva. Frissek voltunk és koncentráltak hátrányban, valamint fizikálisan is jól bírtuk a meccset, pedig az új szabályok miatt még könyörtelenebb az iram. Hatalmas tartásról ad tanúbizonyságot, hogy többször is vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, és a végén még a rendes játékidőben a magunk javára billentettük a mérleg nyelvét. Emberfeletti volt a mai teljesítményünk, gratulálok a csapatnak, ma este is nagyon büszke voltam rá, hogy az én játékosaim. Először vívhat a magyar férfiválogatott döntőt az Európa Kupában - ha már idáig eljutottunk, szeretnénk méltóképpen beleállni az ütközetbe!"

Az olaszok mestere, Alessandro Campagna így összegzett: „Apró nüanszok döntöttek a végén, mi kihagytunk egy helyzetet, Manhercz Krisztián pedig még egyszer rá tudott lépni a gázpedálra... Ennyi volt a különbség, mindkét csapat nagyszerűen játszott, egészen magas színvonalú mérkőzés kerekedett ki ebből, ami akár elmehetett volna az ötméteresekig is, de nem így történt. A győzelem azonban mindig igazságos, így aztán őszintén gratuláltam a magyar csapat tagjainak."  

MVLSZ_HUN_ITA_ffi_EK_20190406_MaD_014.jpg„Nagyon örülök a győzelemnek, főleg, hogy az olaszok ellen meglehetősen régen nyert a magyar válogatott. Rettentő kemény, brusztos meccs volt, de felvettük ellenük a kesztyűt. A játékunkon látszik a javuló tendencia, remélem, ezt tovább tudjuk vinni a döntőre is. Köszönettel tartozom a kapitánynak, amiért én védhettem ezen a mérkőzésen” - nyilatkozott boldogan a magyar válogatott kapujában remekelő ifjú hálóőr, Vogel Soma.  

MVLSZ_HUN_ITA_ffi_EK_20190406_MaD_013.jpg„Elképesztően nagy csata volt… Volt, hogy az olaszok vezettek két góllal, volt, hogy mi, de végig döntetlenre állt a zászló. A csapat erejét mutatja, hogy végig magas fordulatszámon tudtunk pörögni, és az utolsó gól a mi javunkra döntött. Oxigénhiányos állapotban nem gondolkodtam túl a dolgot, igyekeztem jó megoldást választani, örülök, hogy bejött és győzelmet ért” - fogalmazott a győztes találat szerzője, Manhercz Krisztián.
 
MVLSZ_HUN_ITA_ffi_EK_20190406_MaD_016.jpg A kétgólos Vámos Márton ekképpen összegzett: „Úgy gondolom, hogy fejben nyertük meg ezt a mérkőzést! Végig bírtuk a ránk nehezedő nyomást, Dumi pedig ismét igazolta, hogy egy klasszis játékos, de ugyanígy az egész csapatot dicséret illeti. Nagyon jól játszottunk, mind elől, mind hátul nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Kiválóan működött a védekezésünk, támadásban pedig megvalósítottuk azokat, amiket mostanában nem sikerült. A győzelem értékét növeli, hogy egy centerrel is sikerült megvernünk a barcelonai Európa-bajnokság negyedik helyezettjét."
 
Férfi Európa Kupa, nyolcas döntő, Zágráb
Elődöntő
 
MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG 12-11 (3-4, 3-3, 4-2, 2-2)
 
MAGYARORSZÁG: Vogel – Manhercz 1, Varga Dénes 4, Jansik Sz. 1, Német 1, Sedlmayer 1, Vámos 2. Csere: Angyal, Zalánki, Kovács Gergő 1, Pohl 1, Bátori. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

OLASZORSZÁG: Del Lungo – Di Fulvio 4, Velotto, Molina, Aicardi 1, Presciutti, Echenique 1. Csere: Figlioli 1, Di Somma, Renzuto 2, Bodegas 2, Bertoli. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További program
Az 5-8. helyért
Montenegró-Oroszország 15-9
Szerbia-Görögország 14-10
Elődöntő
Spanyolország-Horvátország 9-12

2019. április 7., vasárnap
A 7. helyért: Oroszország-Görögország, 15:00
Az 5. helyért: Montenegró-Szerbia, 16:45
A 3. helyért: Olaszország-Spanyolország, 18:30
Döntő: Magyarország-Horvátország, 20:15 (TV: M4 Sport, élő)
 
A magyar férfiválogatott zágrábi kerete
Kapusok: Nagy
 Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori  Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC),  Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
 
watch?v=1Z-oCqF5fyg  
watch?v=RP3z90xkisg  
Vízilabda hírek
Férfi válogatott