cover image
Egyéb

Női bajnokság: az UVSE és a Dunaújváros került előnybe

2019. április 6. 20:13

Az egyik fél második győzelméig tartó elődöntőben a címvédő az FTC ellen magabiztosan nyert 17-8-ra, és készül a LEN-kupa négyes döntőjére. Az újvárosiak hatalmas csatában 11-10-re győzték le a BVSC-t.

Sok szempontból rosszul indult az összecsapás a Dunaújváros számára: a saját uszodájában kék sapkában, „idegenben” játszó BVSC remekül kezdett, Máté Zsuzsanna és Illés Anna akciógólt jegyzett, az elnyűhetetlen Takács Orsolya centerből talált be, miközben a „hazaiaknak” semmi sem sikerült. A Gurisatti Grétát nélkülöző Mihók Attila gondjait tetézte, hogy a második negyed elején végleg kiállították Menczinger Katát, és 4-2-re vezetett a zuglói alakulat.

Vályi Vanda vezérletével kezdet meg aztán a felzárkózást az ellenfelén fogást találó Dunaújváros, nem pusztán egyenlített, hanem a parádés harmadik etapnak köszönhetően 9-6-ra el is húzott! A nagy hirigben a fonalat elveszítő zuglóiak erőből mentek előre, 10-9-re és 11-10-re is sikerült felzárkózniuk, de Petrovics Mátyás nem lehetett boldog, hiszen csapatának az egyenlítés nem sikerült. Az első felvonást is az újvárosiak nyerték, de a BVSC-nek hamar lehetősége nyílik a javításra, lévén kedden – az M4 Sport élő közvetítése mellett – hazai együttesként fogadja ellenfelét ugyanebben az uszodában.

A másik ágon a bajnokságban eddig az összes mérkőzését megnyerő UVSE ezúttal is győztesen hagyta el a medencét: az utóbbi időben egyre markánsabban pólózó FTC az első negyedben még partiban volt a bajnokkal, a folytatásban azonban beindult a henger. Keszthelyi Rita vezérletével felettébb hatékonynak bizonyult Benczur Márton csapatának a támadójátéka – a második negyedben négy, a harmadikban hét gólban mutatkozott meg mindez. A záró negyedben Parkes Rebecca akciógólja után már tíz volt közte (15-5), végül 17-8 lett a vége. Béres Gergely együttese a második meccsen április 17-én, szerdán fogadja majd a Népligetben a jövő héten az oroszországi Kirishiben LEN-kupa négyes döntőt vívó riválisát.

Női OB I
Elődöntő
1. mérkőzések
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló 11-10 (2-3, 3-3, 4-1, 2-3)
Gólszerzők:
Vályi V. 4, Garda 2, Mahieu 2, Menczinger, Horváth B., Luka, ill. Illés 3, Leimeter 2, Takács O., Farkas T., Kuna, Utassy, Máté
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Dunaújváros javára

UVSE-Hunguest Hotels–FTC-Telekom 17-8 (2-1, 4-1, 7-3, 4-4)
Gólszerzők:
Keszthelyi 4, Rybanska 3, J. Neushul 2, Antal 2, Szücs 2, Parkes, Faragó K., Paul, Baksa, ill. Csabai 2, Bujka 2, Gerendás, Kövesdi, Muzsnay, Gémes
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az UVSE javára

További program
2. mérkőzések
2019. április 9., kedd

BVSC-Zugló–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, Laky-uszoda, 18:30 – tv: M4 Sport
2019. április 17., szerda
FTC-Telekom–UVSE-Hunguest Hotels, Népliget, 20:15

3. mérkőzések – ha szükséges
2019. április 13., szombat

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló, Komjádi-uszoda, 15:00
2019. április 20., szombat
UVSE-Hunguest Hotels–FTC-Telekom, Hajós-uszoda, 19:00

Az elődöntők mellett az 5-8. helyért zajló rájátszás is megkezdődött: az egyik fél második győzelméig tartó párharcokban az Eger és a Szentes került előnybe.

Az 5. helyért, 1. mérkőzések
ZF-Eger–Szeged SZTE, Bitskey-uszoda 9-7 (2-1, 2-2, 4-2, 1-2)
Gólszerzők:
Mchunu 3, Ráski 2, Miklós R., Tóth Cs., Szűcs P., Bódi, ill. Tóth P. 2, Lengyel D. 2, Árkosy, Lengyel A., Botka
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az Eger javára

Hungerit-Szentes–RB-Tatabánya 10-4 (2-1, 5-1, 3-0, 0-2)
Gólszerzők:
Kövér-Kis 2, Korom 2, Perez Mora 2, Szabó K., Dömsödi, Niu, Mandics, ill. Tátrai, Keresztes, Zantleitner N., Kolarova
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Szentes javára








Vízilabda hírek
női bajnokság