cover image
Egyéb

Együtt a magyar vízilabdasikerek nyomában

2019. április 6. 18:30

Különleges környezetben, a zágrábi Európa Kupa nyolcas döntőjének helyszínén kötött együttműködési megállapodást a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Sportújságírók Szövetsége.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ), valamint Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke a Magyarország-Olaszország Európa Kupa-elődöntő előtt kötött hosszú távú együttműködési megállapodást a horvát fővárosban.  A Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Kézilabda Szövetség, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a Magyar Úszó Szövetség után tehát az MVLSZ is csatlakozott a Magyar Sportújságírók Szövetség és tagjainak munkáját támogató sportszervezetek közé. A megállapodás lényegi célja, hogy - az MVLSZ támogatásával - a négy éve indult Csillag Imre Ösztöndíjprogram keretében minél több magyar sportújságíró kapjon esélyt arra, hogy a helyszínről tudósítson a magyar vízilabda-válogatottak és a klubcsapatok nemzetközi eseményeiről.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke így értékelte a megkötött együttműködést: „Szöllősi György ajánlotta az együttműködés aláírásának helyszínéül Zágrábot, elvégre 70 éves a Horvát Sportújságírók Szövetsége, és a horvát kollégák meghívásának tettek most eleget az MSÚSZ képviselői. Nagyon örülök a megállapodásnak, annak is, hogy ők itt vannak, mert a XXI. században a sport nemcsak magáról a sporttevékenységről szól, hanem rengeteg embernek a munkájáról is. Számos kolléga dolgozik azon, hogy minket, a vízilabdasportot és képviselőit lássanak a világban, és hírt adjanak rólunk. Köszönöm a sportújságíró szövetségnek, hogy a mindennapokban segítik a munkánkat és kiemelt partnerei lehetnek a Magyar Vízilabda Szövetségnek."
MVLSZ_MSUSZ_alairas_20190406_Madar_David_004.jpg
Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke örül, hogy újabb sportággal és vezetőivel sikerült megállapodni, s ennek legfőbb haszonélvezői a Csillag Imre Ösztöndíjprogram leendő támogatottjai lesznek. „A vízilabda az egyik legsikeresebb sportágunk, csapataink folyamatosan utaznak a fontos világversenyekre, ezzel párhuzamosan a magyar sportújságírók is igyekeznek követni ezt a tempót és a vízilabdaeseményeket. Nagy segítséget jelent, hogy a Csillag Imre Ösztöndíjprogram révén a kollégák több tornára, még több fontos klubmérkőzésre vagy világversenyre juthatnak el külföldre. Küszöbön a dél-koreai világbajnokság például, de egyébként is sűrű a versenynaptár. Régi tervünk volt, hogy a Magyar Vízilabda Szövetséggel is együttműködjünk a Csillag Imre Ösztöndíjprogram keretében, és ezt a megállapodást most különleges környezetben köthettük meg. Mindig emlékezni fogunk rá, hogy itt Zágrábban tettük meg az első lépést közösen, reméljük, ez egy hosszú távú kapcsolat lesz. A támogatás egyébként évi másfél millió forintról szól, amelynek révén sok magyar sportújságírónak lesz lehetősége tudósítani a külföldi, magyar vonatkozású vízilabdaeseményekről."
MVLSZ_MSUSZ_alairas_20190406_Madar_David_008.jpg  
watch?v=r5ZJSTtP7Zg

Vízilabda hírek