cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Megtörtük a Montenegró elleni negatív sorozatot" - Olaszország következik

2019. április 5. 19:47

Märcz Tamás, férfiválogatottunk szövetségi kapitánya érthetően elégedetten értékelt, miután tanítványai magabiztos, 11-7-es sikert arattak Montenegró felett, így szombaton Olaszországgal küzdhetnek a fináléért.

Miként arról beszámoltunk, a Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk fantasztikus teljesítménnyel magabiztos, 11-7-es sikert aratott a nagy rivális Montenegró nemzeti együttese felett az Európa Kupa nyolcas döntőjének négy közé jutásért vívott találkozóján. Szombaton az Oroszországot fordulatos és kiélezett mérkőzésen 11-9-re legyőző olasz csapat következik, a tét pedig a finálé - a mérkőzést az m4sport.hu élőben közvetíti, felvételről pedig 23:15-től tűzi műsorára az M4 Sport. Miután némi meglepetésre a szerbek 13-12-re kikaptak a spanyoloktól, tovább tart a küzdelem a belgrádi Világliga Szuperdöntőért (ehhez a mieinknek a dobogón kell végeznie Zágrábban).
 
A szövetségi kapitány érhetően elégedetten formálta szavait a győztesen megvívott összecsapást követően: „Nagyon tetszett a mérkőzés, kemény ütközet volt, melyen jól játszottunk. Az utóbbi években nem voltunk túl sikeresek a montenegróiak ellen, de ezúttal sikerült egy nagyon jó meccset játszanunk ellenük. Végig kézben tartottuk a találkozót, nagyon sok emberhátrányt védekeztünk ki, támadásban pedig végig higgadtak voltunk. Az volt a célunk, hogy három jó meccset játsszunk Zágrábban, ebből különösen az elsőre készültünk taktikailag, és működtek is az elképzelt megoldásaink. Egységesek voltak a játékosok, nagyon küzdöttek és motiváltak voltak, hogy megtörjük a Montenegró elleni negatív sorozatot." 

Kollégája, a montenegróiak mestere, Vladimir Gojkovics ekképpen összegzett: „Jól kezdtük a mérkőzést, aztán emberelőnyben Varga Dénes labdát szerzett, amiből ráadásul gólt is kaptunk. Ez megtörte a lendületünket, de utána szépen lassan visszajöttünk a meccsbe. A támadójátékunk azonban nem működött, rengeteg rossz döntést hoztunk, főleg emberelőnyben. A végén az egyik játékosom fegyelmezetlensége döntő tényező volt, de a gyenge támadójáték miatt veszítettünk elsősorban. El kell ismernem, ezúttal jobb volt a magyar csapat!"

MVLSZ_HUN_MNE_EK_20190405_Madar_David_007.jpg Az első magyar gól szerzője, Sedlmayer Tamás így látta a mérkőzést: „Kiválóan kezdtük a meccset, sikerült rögtön felvennünk a fonalat és az iramot. Megléptünk, felzárkóztak, ettől kezdve fej-fej mellett haladtunk, majd a végén sokat segített Spaics négyperces kiállítása. Az, hogy az edzőjük korán kikérte mindkét idejét, nem vagyok biztos benne, hogy jó döntés volt, szerintem rányomta a bélyegét a mérkőzésre, hiszen a találkozó második felében nem tudtak pihenni a játékosok, ráadásul a végén a négyperces fór is a mi malmunkra hajtotta a vizet. Hogyha ilyen elánnal ugrunk vízbe holnap is, akkor bárkivel szemben lehet esélyünk - mi mindent meg fogunk tenni a győzelemért!"
 

MVLSZ_HUN_MNE_EK_20190405_Madar_David_041.jpg„Olyan mérkőzésre számítottunk, mint amilyen a négyperces kiállítás előtt volt: kemény és kiélezett küzdelem zajlott a medencében. Egyedül az lepett meg, hogy érdekes felfogásban fújtak a játékvezetők, a bekkek nem igazán kaptak kiállítást, csak a szélsők. Spaics nagy butaságot követett el, anélkül azért nehéz helyzetben lettünk volna” - vélekedett Zalánki Gergő.  

„A magyar válogatott nagyon jól játszott, megérdemelten nyerte meg ezt a kemény összecsapást. Nagy Viktor kiválóan védett, a csapat pedig jól védekezett, így nehéz dolgunk volt. A négyperces kiállításnál sajnos véget is ért a mérkőzés. Nem mondom, hogy nem bánt a vereség, de lesznek még ennél fontosabb tornák az évben” - fogalmazott csalódottan Drasko Brguljan, a montenegrói válogatott szélsője. 
MVLSZ_HUN_MNE_EK_20190405_Madar_David_046.jpg 
Férfi Európa Kupa, nyolcas döntő, Zágráb
A négy közé jutásért

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ 11-7 (4-2, 2-3, 1-1, 4-1)

MAGYARORSZÁG:
 Nagy – Manhercz 1, Varga Dénes 3, Angyal, Hárai 1, Vámos 1, Sedlmayer 1. Csere: Zalánki 1, Német T., Pohl 1, Erdélyi, Bátori 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás 

MONTENEGRÓ: Lazovics – Petkovics 1, Janovics 2, Ivovics 2, Szpaics, Drasko Brguljan, Radovics 1. Csere: Csucskovics 1, Ukropina, Djurdjics, Draskovics, Murisics. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További program
Spanyolország-Szerbia 13-12
Olaszország-Oroszország 11-9
Görögország-Horvátország 11-13

2019. április 6., szombat
Az 5-8. helyért
Montenegró-Oroszország, 15:00
Szerbia-Görögország, 16:45
Elődöntő
Magyarország-Olaszország, 18:30
Spanyolország-Horvátország, 20:15
2019. április 7., vasárnap
A 7. helyért, 15:00
Az 5. helyért, 16:45
A 3. helyért, 18:30
Döntő, 20:15
 
A magyar férfiválogatott zágrábi kerete
Kapusok: Nagy
 Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori  Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC),  Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott