cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Irány az Európa-bajnokság - csoportelsőként jutott tovább a 2004-es válogatott!

2019. március 30. 20:50

Montenegró sem tudta megállítani Varga Tamás és Nádor Zsombor tanítványait a podgoricai Eb-selejtezőn. A 2004-es csapat 15-6-ra győzte le a házigazdát, s kvalifikált csoportelsőként a nyári, bulgáriai kontinensbajnokságra.

Az oroszok (12-10), a törökök (17-3), majd a moldovaiak (20-4) magabiztos legyőzése után szombaton este már a csoportelsőség volt a tét a mieink számára, méghozzá a selejtező C-csoportjának vendéglátója, Montenegró nemzeti együttese ellen. Az első negyedben úgy tűnt, ezúttal nehezebb dolga lesz Varga Tamás és Nádor Zsombor legénységének, hiszen az első nyolc perc végén 2-2 állt az eredményjelzőn, és kétszeres olimpiai bajnokunk is sárgalapos figyelmeztetésben részesült. A magyar fiatalok azonban a folytatásban magasabb fokozatra kapcsoltak, és Nagy Ákos (5), valamint Gaszt Roland (4) vezérletével magabiztosan, 15-6-ra legyőzték a házigazdákat. Mindez pedig azt jelenti, hogy a 2004-es válogatott csoportját megnyerve, első helyen kvalifikált a nyári, bulgáriai Európa-bajnokságra.
 
„Nagyon kemény mérkőzés várt ránk ma este, de szerettünk volna az óbecsei, 7-5-ös vereségért visszavágni a montenegróiaknak. Örülök, hogy a fiúk komolyan vették a mérkőzést és legalább olyan tökéletes játékot láttam tőlük, mint a törökök ellen, még az egyéb nyomások ellenére is. Sikerült egy jó zónával, kapusteljesítménnyel és csodálatos csapategységgel felőrölnünk őket. Fantasztikus volt látni, hogy küzdöttek a srácok egymásért, Magyarországért és a magyar vízilabdáért! Nagyon boldog vagyok, és gratulálok a csapatnak" - összegzett a találkozó után Varga Tamás.  

Fotó: wpolo.me

Fotó: wpolo.me

Fiú U15-ös Európa-bajnokság, kvalifikáció 
Montenegró, Podgorica, 2019. március 28-31. 

C-csoport
 
Montenegró-Magyarország 6-15 (2-2, 1-3, 3-5, 0-5)
Gólszerzők: 
Kankaras, Krivokapics, Vukajlovics, Reichel, Vukicevics, Moracsanin, ill. Nagy 5, Gaszt 4, Szalai 3, Tymcyna 2, Kis
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmény
Törökország-Moldova 10-4

További program
Március 31., vasárnap 
Oroszország-Törökország, 10:00 
Montenegró-Moldova, 11:45
 
Korábbi eredmények
Március 28., csütörtök
Oroszország-Magyarország 10-12
Montenegró-Törökország 14-11 
 
Március 29., péntek
Törökország-Magyarország 3-17
Magyarország-Moldova 20-4

Moldova-Oroszország 6-21
Montenegró-Oroszország 11-9
 
Az Európa-bajnoki selejtezőn résztvevő magyar válogatott
Kapusok: Csite Lóránd (Honvéd), Gyapjas Viktor (FTC)
Mezőnyjátékosok: Barics Bence (UVSE), Biros Samu (Eger), Deák Máté (KSI), Fekete Paolo (UVSE), Gaszt Roland (Pécs), Kis Ferenc (Debrecen), Mészáros Bálint (BVSC), Nagy Ákos (KSI), Országh Mihály (KSI), Pető Ádám (KSI), Szalai Péter (OSC), Tymcyna Máté (Eger), Szabó Gergő (FTC)
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú korosztályos tehetséggondozó 2004