cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: magabiztos szolnoki siker

2019. március 27. 19:40

A B-csoportban Milan Aleksics és Bátori Bence vezérletével magabiztosan, 14-6-ra győzte le a Szolnok a német Spandau együttesét a Tiszaligetben.

Nagyon fontos mérkőzés várt szerdán este az egyre jobb formába lendülő Szolnokra, hiszen ahhoz, hogy versenyben maradjon a csoport harmadik, utolsó továbbjutást jelentő pozíciójáért (ismeretes, a Hannover a nyolcas döntő rendezői jogán elvisz egy helyet a csoportból), valamennyi hátralévő derbijét hoznia kell Zsivko Gocics legénységének.

Ennek megfelelően jól is kezdett a Szolnok a két magyar kapust (Baksa László és Péterfy Mihály) is a soraiban tudó németek ellen, a szerelését a szezon végén végleg szögre akasztó Kis Gábor duplájával rögtön a második percben meglépett a vendéglátó. A hajrában Zalánki Gergő és Bátori Bence is feliratkozott a gólszerzők közé - utóbbi egy nagyszerű összjáték végén tüzelt, tovább növelve a Tisza-partiak fölényét.

A fegyelmezett védekezésnek és Nagy Viktor nagyszerű védéseinek köszönhetően a vendégek első gólt érő megmozdulására tíz percet kellett várni, a második negyed elején Marin Restovics értékesítette a Spandau javára megítélt emberelőnyt. A német találatra hazai tripla érkezett válaszul, előbb Milan Aleksics tüzelt, majd Andrija Prlainovics lőtte ki a hosszút, végezetül Zalánki Gergő duplázta meg góljainak számát. A szolnoki sortűz után Tiberiu Negrean szépített, míg Milan Aleksics fórgóljára Nikola Dedovics felelt az utolsó minutumban, 8-3.

Térfélcsere után villámgyors gólváltással vágtak neki a csapatok a harmadik negyednek, a hazaiaknál Bátori Bence, a vendégeknél pedig Lucas Gielen talált be. Újfent a házigazdák pólóztak fölényben, a németeket szóhoz sem hagyták jutni. Dorde Lazics is feliratkozott a góllövőlistára, majd az utolsó percben Milan Aleksics vette célba újból a vendégek kapuját, ezúttal a rövid sarkot, mindez pedig azt jelentette, hogy 11-4-es szolnoki vezetés mellett vághattak neki a negyedik felvonásnak a felek. 
 
A vendégek mestere cserélt - Baksa Lászlót Pétery Mihály váltotta a kapuban -, ám az ifjú hálóőrrel sem udvariaskodott sokáig a hazai lövősor. Milan Aleksics a negyedik, Bátori Bence a harmadik, Viktor Rasovics pedig az első találatát szerezte, míg a vendégeknek már csak a szépítésre futotta Lucas Gielen valamint Marin Restovics révén. 
 
Zsivko Gocics tanítványai a németországi, 9-9-es döntetlen után ezúttal magabiztosan, végig vezetve győzték le a Spandau csapatát 14-6-ra.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, FŐTÁBLA, 11. FORDULÓ

B-csoport
Szolnoki Dózsa–Spandau 04 (német) 14- 6 (4-0, 4-3, 2-1, 3-2)
Gólszerzők:
 Aleksics 4, Bátori 3, Kis 2, Zalánki 2, Rasovics, Prlainovics, Lazics, ill. Gielen 2, Restovics 2, Negrean, Dedovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Waspo Hannover (német)–Jadran Split (horvát) 9-8
BPM Sport Management (olasz)–Jug Dubrovnik (horvát) 11-11
Mladost Zagreb (horvát)–Olympiakosz Pireusz (görög) 6-14

Az állás: 1. Dubrovnik 29, 2. BPM Sport Management 23, 3. Olympiakosz 21, 4. Szolnok 18, 5. Jadran Split 9, 6. Hannover 9, 7. Mladost 8, 8. Spandau 7

A-csoport – erről itt olvashat
CNA Barceloneta (spanyol)–FTC-Telekom 8-5
AN Brescia (olasz)–ZF-Eger 11-6
Steaua Bucuresti (román)–Pro Recco (olasz) 8-16
Crvena Zvezda (szerb)–Dinamo Moszkva (orosz) 8-17

Az állás: 1. Pro Recco 33, 2. Brescia 23, 3. Barceloneta 22, 4. FTC 19, 5. Dinamo Moszkva 15, 6. Eger 12, 7. Steaua 6, 8. Crvena Zvezda 0

A további program 
12. FORDULÓ - 2019. ÁPRILIS 13. 
A-csoport 

CNA Barceloneta-Dinamo Moszkva 
FTC-Telekom-Pro Recco 
Crvena Zvezda-AN Brescia 
Steaua Bucuresti-ZF-Eger (április 12.) 
B-csoport 
Spandau 04-Olympiakosz 
BPM Sport Management-Waspo Hannover 
Mladost Zagreb-Jadran Split 
Szolnoki Dózsa-Jug Dubrovnik 

13. FORDULÓ - 2019. ÁPRILIS 24. 
A-csoport 

CNA Barceloneta-Crvena Zvezda 
FTC-Telekom-Steaua Bucuresti 
Dinamo Moszkva-ZF-Eger 
Pro Recco-AN Brescia 
B-csoport 
Szolnoki Dózsa-BPM Sport Management 
Spandau 04-Mladost Zagreb 
Olympiakosz-Waspo Hannover 
Jug Dubrovnik-Jadran Split (április 23.) 

14. (UTOLSÓ) FORDULÓ - 2019. MÁJUS 15. 
A-csoport 

ZF-Eger-CNA Barceloneta 
AN Brescia-Steaua Bucuresti 
Pro Recco-Crvena Zvezda 
Dinamo Moszkva-FTC-Telekom 
B-csoport 
Jadran Split-Szolnoki Dózsa 
Waspo Hannover-Mladost Zagreb 
Olympiakosz -BPM Sport Management 
Jug Dubrovnik-Spandau 04 

A Nyolcas Döntőt (2019. június 6-8.) Hannoverben rendezik - így a német együttes mellett a B-csoportból három együttes jut tovább! 

Vízilabda hírek