cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: a Szolnok itthon, az FTC és az Eger idegenben

2019. március 27. 10:00

Zsivko Gocics együttese a Spandaut fogadja (18:30, Sport1), a magyar bajnok a Barceloneta, a hevesi együttes a Brescia vendégeként játszik.

A magyar bajnok már hétfőn kiutazott Barcelonába, ahol ma 19:15-től játszik a Barceloneta ellen. A Komjádi-uszodában hatalmas csatában a spanyol együttes volt a jobb (8-9), így értelemszerűen a visszavágás vágya is hajtja az Európa Kupa nyolcas döntőjére készülő magyar válogatottba hét játékost is adó Fradit. A felek azonos pontszámmal állnak a táblázat harmadik és negyedik helyén, így összecsapásuk sorsdöntően alakíthatja a csoportot.

„Fontos mérkőzés lesz a csoport végkimenetele szempontjából, mivel azonos pontszámmal áll a két csapat. Éppen ezért kiélezett találkozóra számítok. Nyilvánvalóan mindent megteszünk azért, hogy nyerjünk idegenben, már csak azért is, mert még mindig fáj, hogy az otthoni mérkőzést elveszítettük ellenük. Akkor először mi vezettünk, aztán ők, feljöttünk megint, de a végén már nem tudtunk fordítani. Most visszavágnánk és hazavinnénk a pontokat” – fogalmazott a klub honlapján Varga Zsolt vezetőedző.

A két csapat mögött hét pont hátránnyal álló egrieknek reálisan nincs sok esélyük a továbbjutásra, de természetesen nem feltett kezekkel utaztak a Brescia otthonába. Az olaszok 11-8-ra nyertek a Bitskey-uszodában, most is esélyesebbek, de…

„Nem téveszt meg minket az, hogy a Brescia kikapott az előző fordulóban a Dynamo ellen. Egy kimondottan erős csapatról van szó, otthon pedig bárkit képesek megverni. Egyértelmű, hogy nem véletlenül vannak a második helyen a csoportban. Jót tett nekünk a Miskolc elleni döntetlen, hiszen így még közelebb kerültünk ahhoz, hogy a legjobb négybe kerüljünk. Egységesek vagyunk, talán ez most a legfontosabb. A válogatott miatti szünetet regenerálódásra használjuk majd fel, rég volt ilyen” – mondta a hevesiek oldalán Dabrowski Norbert vezetőedző.

A B-csoportban a Szolnok nagy harcban van a csoport harmadik, még továbbjutó helyének megszerzéséért (ismeretes, a Hannover a nyolcas döntő rendezői jogán elvisz egy helyet a csoportból), ehhez feltétlen nyernie kell a Spandau ellen. Németországban 9-9-re végeztek egymással a felek, úgy, hogy Dennis Strelezkij öt gólt jegyzett – őt is meg kell majd állítani. A láthatóan egyre jobban játszó szolnokiak vezetőedzője, Zsivko Gocics így vezette fel a mérkőzést, amelyet a Sport1 18:30-tól élőben közvetít: „Sajnos olyan helyzetbe kerültünk, hogy már nem a mi kezünkben van a sorsunk, nem elég minden meccset megnyernünk, a Busto Arsizónak és az Olympiakosznak is veszítenie kell. A Spandau ellen – mint mindig – a stabil védekezés lesz a kulcs, fontos, hogy ebből kiindulva jó iramot diktáljunk. Meglátjuk, hogy a kemény menetekésben mennyire leszünk erre képesek.”

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, FŐTÁBLA, 11. FORDULÓ - a forduló mérkőzései élő sreamen itt nézhetőek!
11. FORDULÓ - 2019. MÁRCIUS 27.
A-csoport

CNA Barceloneta (spanyol)–FTC-Telekom, 19:15
Steaua Bucuresti (román)–Pro Recco (olasz), 19:30
Crvena Zvezda (szerb)–Dinamo Moszkva (orosz), 20:30
AN Brescia (olasz)–ZF-Eger, 20:30

Az állás: 1. Pro Recco 30, 2. Brescia 20, 3. Barceloneta 19, 4. FTC 19, 5. Eger 12, 6. Dinamo Moszkva 12, 7. Steaua 6, 8. Crvena Zvezda 0

B-csoport
Szolnoki Dózsa–Spandau 04 (német), 18:30 – tv: Sport1
Waspo Hannover (német)–Jadran Split (horvát), 18:30
BPM Sport Management (olasz)–Jug Dubrovnik (horvát), 19:00
Mladost Zagreb (horvát)–Olympiakosz Pireusz (görög), 20:30

Az állás: 1. Dubrovnik 28, 2. BPM Sport Management 22, 3. Olympiakosz 18, 4. Szolnok 15, 5. Jadran Split 9, 6. Mladost 8, 7. Spandau 7, 8. Hannover 6

A további program
12. FORDULÓ - 2019. ÁPRILIS 13.
A-csoport

CNA Barceloneta-Dinamo Moszkva
FTC-Telekom-Pro Recco
Crvena Zvezda-AN Brescia
Steaua Bucuresti-ZF-Eger (április 12.)
B-csoport
Spandau 04-Olympiakosz
BPM Sport Management-Waspo Hannover
Mladost Zagreb-Jadran Split
Szolnoki Dózsa-Jug Dubrovnik

13. FORDULÓ - 2019. ÁPRILIS 24.
A-csoport

CNA Barceloneta-Crvena Zvezda
FTC-Telekom-Steaua Bucuresti
Dinamo Moszkva-ZF-Eger
Pro Recco-AN Brescia
B-csoport
Szolnoki Dózsa-BPM Sport Management
Spandau 04-Mladost Zagreb
Olympiakosz-Waspo Hannover
Jug Dubrovnik-Jadran Split (április 23.)

14. (UTOLSÓ) FORDULÓ - 2019. MÁJUS 15.
A-csoport

ZF-Eger-CNA Barceloneta
AN Brescia-Steaua Bucuresti
Pro Recco-Crvena Zvezda
Dinamo Moszkva-FTC-Telekom
B-csoport
Jadran Split-Szolnoki Dózsa
Waspo Hannover-Mladost Zagreb
Olympiakosz -BPM Sport Management
Jug Dubrovnik-Spandau 04

A Nyolcas Döntőt (2019. június 6-8.) Hannoverben rendezik - így a német együttes mellett a B-csoportból három együttes jut tovább!


Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
bl