cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

„Szeretnénk minél előrébb végezni"

2019. március 27. 8:00

Varga Tamás és tanítványai Szerbia után Montenegró felé veszik az irányt, a tét pedig a nyári, bulgáriai kontinensviadalon való részvétel. A selejtezőn a házigazda montenegróiak mellett Magyarország, Moldova, Oroszország és Törökország száll harcba.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Varga Tamás irányította 2004-es válogatott 32 órán belül négy mérkőzését lejátszva, Olaszországot és Horvátországot legyőzve 6 ponttal lett második a házigazdák mögött, a szerbiai Óbecsén megrendezett, hagyományos Húsvét-kupán. A rangos nemzetközi megméretésen a magyar tehetségek és a vendéglátó szerbek mellett a horvátok, a montenegróiak, valamint az olaszok vettek részt.

Hasonlóan nehéz küzdelemsorozat vár Varga Tamás és Nádor Zsombor tanítványaira a napokban is, ám a tét ezúttal a júliusi, bulgáriai kontinensbajnokságon való részvétel. Március 28. és 31. között Montenegró fővárosában, Podgoricában rendezik az U15-ös Európa-bajnokság selejtezőjét, melyen a mieink sorrendben az oroszokkal, a törökökkel, a moldovaiakkal és a házigazda montenegróiakkal mérik majd össze az erejüket, és öt csapatból négy kvalifikálja magát a kontinensviadalra.

„A múltheti, szerbiai Húsvéti kupa kiváló alkalom volt arra, hogy felmérjük, hol tartunk. Nagyon kiegyenlített a mezőny, minimálisak a különbségek a csapatok között, és aminek kimondottan örülök, az az, hogy mi cseppet sem vagyunk lemaradva" - összegezte tapasztalatait Varga Tamás, a fiatalok edzője.

csuviek1.jpg„Kedden utazunk Podgoricába, szerdán edzünk, csütörtökön pedig kezdetét veszi a selejtező. Az oroszokkal kezdünk, majd Törökország és Moldova, végezetül pedig Montenegró következik. A törököket nem szabad lebecsülnünk, de őket, és a moldovaiakat is le kell győznünk. Az oroszokat nem ismerjük, azonban évek óta nagyon nagy energiát és rengeteg munkát fektetnek az utánpótlás-nevelésbe, éppen ezért biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk ellenük, akárcsak a hazai környezetben játszó montenegróiakkal szemben sem. Ellenük zárjuk a selejtezőt egy ki-ki rangadóval. Ötből négy csapat jut tovább - nem titkolt célunk minél előrébb végezni, hiszen az első két együttes kedvezőbb pozícióból várhatja majd a kontinensbajnokság sorsolását. Ha úgy játszunk, mint a horvátok ellen, akik ellen kőkemény meccsen, hatalmas szívvel, fantasztikus csapategységről és küzdőszellemről tanúbizonyságot téve fordítottunk, akkor bárkivel szemben lehet esélyünk, bárki ellen győzhetünk" - vélekedett a kétszeres olimpiai bajnok, majd rátért a csapatára.

„Másfél éve dolgozunk együtt a fiatalokkal. Ennek a csapatnak az a legnagyobb erőssége, hogy nagyon szeretik egymást a gyerekek, kiváló közösséget alkotnak és nagyszerűen tudnak egymásért küzdeni, hajtani. Vannak olyan tehetségek, akik ha ugyanilyen alázattal és kitartással dolgoznak, akár még a férfiválogatott ajtaján is kopogtathatnak, és vannak, akikben szerintem sokkal több van, mint amit adott esetben kihoznak magukból. Nagyon szeretek velük dolgozni és élvezzük a közös munkát, de ilyen fiatalon még sok múlik a pillanatnyi formán - ez bebizonyosodott Óbecsén is. Ennek ellenére győzni megyünk Montenegróba!"

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Az Európa-bajnoki selejtezőre utazó magyar válogatott
Kapusok: Csite Lóránd (Honvéd), Gyapjas Viktor (FTC)
Mezőnyjátékosok: Barics Bence (UVSE), Biros Samu (Eger), Deák Máté (KSI), Fekete Paolo (UVSE), Gaszt Roland (Pécs), Kis Ferenc (Debrecen), Mészáros Bálint (BVSC), Nagy Ákos (KSI), Országh Mihály (KSI), Pető Ádám (KSI), Szalai Péter (OSC), Tymcyna Máté (Eger), Szabó Gergő (FTC)
 
Fiú U15-ös Európa-bajnokság, kvalifikáció
Montenegró, Podgorica, 2019. március 28-31.

 
C-csoport
A program
Március 28., csütörtök

Oroszország-Magyarország, 18:00  
Megnyitó, 19:45 
Montenegró-Törökország, 20:00

Március 29., péntek
Törökország-Magyarország, 10:00  
Moldova-Oroszország, 11:45
Magyarország-Moldova, 18:00
Montenegró-Oroszország, 19:45  

Március 30., szombat
Törökország-Moldova, 18:00
Montenegró-Magyarország, 19:45 

Március 31., vasárnap
Oroszország-Törökország, 10:00
Montenegró-Moldova, 11:45
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú korosztályos tehetséggondozó 2004