cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Bíró Attila kijelölte a Torinóba utazó csapatát

2019. március 26. 13:13

Női válogatottunk 15 játékosa utazhat az Európa Kupa hatos döntőre, ahol Görögország ellen játszik majd a csapat a négy közé jutásért.

A szövetségi kapitány örült annak, hogy ezúttal több napon keresztül együtt tudott készülni kiválasztottjaival - a 19 fős keretét azonban négy fővel szűkítenie kellett, hiszen az Európa Kupa hatos döntőjében 15 játékos nevezhető. Az FTC Európa-bajnok kapusára, Kasó Orsolyára betegsége miatt nem számíthatott; Gangl Edinát és Tóth Esztert nevezi a torinói csapatba.
 
A mezőnyjátékosok közül Máté Zsuzsanna és Faragó Kamilla marad itthon, a többiek a szerda délelőtti edzést követően indulnak Olaszországba, ahol a pénteki, Görögországi mérkőzésig folytatja felkészülését a társaság.
 
Az Európa Kupából az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, melynek Budapest ad otthont, így annak a magyar válogatott automatikus résztvevője. A nyári torna győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.
 
A női válogatott kerete 
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros) 
 
Női Európa Kupa, hatos döntő, Torino
A program
2019. március 29., péntek
A négy közé jutásért

Magyarország-Görögország, 15:30
Spanyolország-Hollandia, 17:00
2019. március 30., szombat
Elődöntő

Oroszország-Magyarország/Görögország, 15:00
Olaszország-Spanyolország/Hollandia, 16:30
Az 5. helyért, 18:00
Március 31., vasárnap
A 3. helyért, 15:00
Döntő, 16:30
 
 
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga