cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Csendben készülnek, nagyot szólnának

2019. március 21. 20:02

Női válogatottunk 19 játékossal készül a jövő heti Európa Kupa hatos döntőre. Torinóban Görögország ellen játszik majd a csapat a négy közé jutásért.

Csendben, mindenfajta csinnadratta nélkül elkezdte a héten a felkészülést női válogatottunk a jövő heti megméretésre. Mint ismeretes, csapatunk csoportmásodikként jutott a torinói Európa Kupa hatos döntőbe, így majd a négy közé jutásért vízbe ugrik, méghozzá a címvédő Görögország ellen. Ha ezt a mérkőzést sikerrel veszi, akkor az elődöntőben Oroszország lesz az ellenfél.

„Egyértelműen a görögök elleni meccs van fókuszban, rájuk készülünk, tovább egyelőre nem gondolkodunk, még akkor sem, ha természetesen komoly céljaink lesznek Olaszországban” – fogalmazott Bíró Attila, aki 19 játékossal kezdte meg a felkészülést. Közülük kerül majd ki az utazó 15, hiszen ennyi játékost lehet majd nevezni a csapatoknak az EK-fináléra.

„A legfontosabb, hogy a nyári felkészülés előtt ez az egy olyan alkalom, amikor egy egész hetet együtt tölthetünk csak edzésekkel – erre eddig nem volt lehetőség, hiszen a selejtezők előtt mindig csak két-három nap állt a rendelkezésre, az is jó esetben. Természetesen ezt az alkalmat igyekszünk a lehető leghasznosabban tölteni. A selejtezőben a hollandiai idegenbeli, és az olaszok elleni hazai mérkőzésen játszottunk a legjobban, azt a formát kellene állandósítani. A szentesi összecsapáson legutóbb kimondottan tetszett a fiatal csapat stabil alapjátéka, egészen olajozottan működött, ami kiindulópontnak nem rossz” – tette hozzá a szövetségi kapitány, aki a héten az UVSE fiú serdülőcsapata ellen tesztelte a taktikát. A taktikát, ami maradjon egyelőre titok, lévén Torinóban új szabályok szerint játszanak, ami ad némi variációs lehetőséget a szakembereknek…

„Az új szabályok vizuális ismertetésén is túl vannak a játékosok, természetesen van mit gyakorolni” – mondta ezzel kapcsolatban Bíró Attila. Hír, hogy világszerte március 21-én ünneplik a Down-szindróma Világnapját. A mieink örömmel csatlakoztak a Rejtett Kincsek Down Egyesület akciójához, és a csapat valamennyi tagja felemás zoknit húzott  - erről itt számoltunk be.

A női válogatott torinói bőkerete 
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros) 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga