cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Nemes kezdeményezéshez csatlakozott a női válogatott

2019. március 21. 9:50

Világszerte március 21-én ünneplik a Down-szindróma Világnapját. Bíró Attila tanítványai örömmel csatlakoztak a Rejtett Kincsek Down Egyesület akciójához, és a csapat valamennyi tagja felemás zoknit húzott.

Talán kevesen tudják, hogy március 21-én ünneplik a Down-szindróma Világnapját, melyet 2009 óta a Rejtett Kincsek Down Egyesület kezdeményezésére hazánkban is megtartanak. A Down-szindróma veleszületett genetikai eltérés, amely véletlenszerűen alakul ki, hazánkban 1000 újszülöttből egynél fordul elő. Nem betegség, hanem állapot, nagy mértékben javítható, gyermekkori fejlesztések segítségével.

Ezen a napon világszerte az a szokás, hogy az emberek felemás zoknit húznak, lefotózzák magukat és egy rövid üzenettel kifejezik támogatásukat a kezdeményezés kapcsán.

A Bíró Attila irányította női válogatottunk örömmel csatlakozott a Rejtett Kincsek Down Egyesület akciójához. A kampány célja felhívni a figyelmet arra, hogy mindenki értékes és egyenjogú tagja a sokszínű társadalmunknak, a felemás zoknik ezt a sokszínűséget jelképezik.

"A világnap alkalmat ad arra, hogy minden évben ráirányítsuk a figyelmet a Down-szindrómával élő gyermekekre, felnőttekre, ezáltal segítsük a fogyatékkal élő emberek elfogadását, és tudatosítsuk, hogy ők sem vágynak másra, mint hogy aktív életet élhessenek a társadalom teljes jogú tagjaként"
- áll a szervezet felhívásában.
Vízilabda hírek
Női válogatott