cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: szuperrangadó a Komjádi-uszodában – jön az FTC–OSC csata!

2019. március 19. 21:00

A két százszázalékos csapat szerdai ütközete mellett egy másik vérbeli rangadó is a műsoron: a tabella harmadik helyén álló Eger a mögötte egy ponttal álló Szolnokot fogadja!

Tizenhétből tizenhét, így áll az FTC és az OSC is, avagy mindét alakulat hozta eddig a bajnokságban az összes mérkőzését. Ekképpen kettejük szerdai szupercsatájának a tétje, hogy ki őrzi meg közülük a hibátlan mérlegét, és kerül egy nagy lépéssel közelebb a hőn áhított középszakaszbeli győzelemhez, ami pályaelőnyt jelenhetne nem csupán az elődöntőben, hanem a remélt fináléban is. Kezdhetnénk a nevek felsorolásába, hiszen itt is, ott is különböző válogatottak játékosait találhatjuk, azaz voltaképpen a teljes listát le kellene írnunk. Merthogy mindkét csapat remek kerettel rendelkezik.

A Komjádi-uszodában 19:30-kor kezdődő partit a házigazda ferencvárosiak vezetőedzője, Varga Zsolt így vezette fel a klub honlapján: „Tény és való, hogy a szezon egyik legfontosabb mérkőzése előtt állunk, illetve szerintem a középszakasznak mindenféleképpen az egyik meghatározó mérkőzése lesz az OSC elleni. A Magyar Kupa elődöntőjében is nehéz volt ellenük, mert azt gondolom, hogy nagyon jól kezdtek, de hál'Istennek utána kézbe tudtuk venni az irányítást és igazából a magunk oldalára tudtuk fordítani a meccs menetét. Hogy mi határozza meg majd a mostani mérkőzést?! Azt gondolom, hogy most már mind a két csapat elég sok tapasztalaton van túl ebben a szezonban, sikeres mérkőzéseken, és kevésbé sikeres találkozókon. Talán már mindkét együttesnek kialakult az a játéka, amit igazából szeretne játszani, úgyhogy ezért is más lesz ez az összecsapás, mint a korábbi volt. Sokkal letisztultabb az OSC játéka is, úgyhogy ezért is mondom azt, hogy egy nehéz meccs lesz.”

Az OSC a klub Facebook-odalán szerb olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kapusát, Braniszlav Mitrovicsot szólaltatta meg, aki így várja a találkozót:  

A százszázalékos csapatok rangadója mellett az Eger és a Szolnok is összecsapás egymással. A hevesiek részéről Kürti Dominik nyilatkozott a csata előtt: „Kimondottan nehéz hét előtt állunk. Két kőkemény meccsünk lesz, legyen szó a Szolnokról vagy a Miskolcról. Elsőként természetesen a szerdai találkozóval foglalkozunk. A cél egyértelműen a három pont megszerzése, nagy fegyvertény lenne a négybe kerülés szempontjából. Izgalmas összecsapás lesz, a két gárda erőviszonyai véleményem szerint hasonlóak, a fiatalok és tapasztalt játékosok aránya megegyezik. Győzni szeretnénk!”

Szolnoki oldalról Kis Gábor szerint „Az Eger egy jó csapat, holott ők is meggyengültek, hasonlóképpen, mint mi. De egy fiatal-hullám érkezett a csapatba, ami adhat olyan lendületet is, amitől akár erősebbek is lehetnek, mint tavaly. Tehát én úgy gondolom, hogy egy nagyon jó csapat ellen fogunk játszani. Meg, ahogy az eddigi mérkőzéseiket is játszották a bajnokságban, soha nem adták könnyen, még ha ki is kaptak. Úgyhogy egy nagyon komoly mérkőzés lesz és tényleg mind a három lehetőség benne van a holnapi meccsben.”

E.ON Férfibajnokság, Középszakasz
Felsőház (1-8. helyért), 4. forduló
Március 20., szerda

ZF-Eger-Szolnoki Dózsa, Eger, 19:00
FTC-Telekom Waterpolo-A-Híd-OSC-Újbuda, Komjádi-uszoda, 19:30

Szombaton játszották
PannErgy-Miskolc-BVSC-Zugló 10-8
Debrecen-Budapesti Honvéd 13-12

Az állás:
1. OSC 51, 2. FTC 51, 3. Eger 40, 4. Szolnok 39, 5. Miskolc 36, 6. Debrecen 24, 7. BVSC 21, 8. Honvéd 20
Vízilabda hírek
férfbajnokság
felsőház
alsóház
középszakasz