cover image
Egyéb

Nagyot harcolt a Szolnok, de a BL-címvédő nyerte az athéni partit

2019. március 16. 16:11

Zsivko Gocics együttese remekül helytállt az Olympiakosz otthonában, sokáig vezetett, ám a végén a hazaiak nyertek 11-10-re.

„Kemény meccset várunk, az utolsó pillanatig a legjobbunkat kell nyújtanunk, hogy jó eredményt érjünk el” – vezette fel az athéni partin Zsivko Gocics, aki számíthatott a betegsége után BL-meccsen is Zalánki Gergőre.

Jól, határozottan kezdett a magyar együttes, különösen a védekezését, Nagy Viktort lehetett dicsérni. S bár ugyan Genidounias a hazaiaknak szerzett vezetést, a Szolnok két centere villant: Dorde Lazics szerzett fórt, amit ő maga lőtt aztán be a falból, majd Kis Gábor "rossz kéz" oldalról célzott pontosan. A remek etapot Mourikis dudaszó pillanatában szerzett gólja rondította csak, így 2-2-vel mentek a felek az első pihenőre.

A folytatásban még inkább a vendégek domináltak, akik mintha jobban rápörögtek volna az összecsapásra. Az idény után visszavonuló Kis Gábor ötméterest szerzett, amit Andrija Prlainovics lőtt be, Viktor Rasovics lepte meg Pavicot, majd újfent Lazics húzását jegyezhettük fel. A három szerzett gól közt remekül védekezte ki az emberhátrányokat a Szolnok, jó helyen voltak a blokkok és persze Nagy Viktor. Két kihagyott emberelőnyös helyzet azonban megbosszulta magát, mert Thedoros Vlachos alakulata két góllal pillanatok alatt felzárkózott.

Nagyszünet után Genidounias révén egyenlített a gázra lépő BL-címvédő, de egy meglehetősen hektikus fór után Bátori Bence ismét vezetést szerzett. Kettős emberelőnyből a Szolnokon a végén a 9-9-es végeredményt beállító Gounas egyenlítette ki a görög bajnok hátrányát, de kisvártatva Zalánki szimpla fórból válaszolt. Harcolt, igyekezett továbbra is nyomást gyakorolni riválisára a Szolnok, amely érezhetően valóban győzni érkezett az otthonában verhetetlennek tűnő Olympiakosz uszodájába.

Obradovic szabaddobása akadt be, majd sorrendben Prlainovics, Mourikus és Gounas talált be (utóbbi megint az utolsó másodpercben…), avagy mindkét oldalon lazult a védelem, így 9-8-as hazai vezetéssel kezdődhetett el a záró negyed.

Ebben három és fél percig gyűrték-gyömöszölték egymást ítélet nélkül a felek, majd az oly fontos első negyedbeli gólt Zalánki akcióból szerezte, kiegyenlítve a hátrányt. A görögök fórt kaptak, Buslje a falból behúzta, átellenben fórban Lazics hibázott, mert két méteren belük várta a labdát, majd egy kontra sújtotta még a csapatot. S miután 1:05-tel a vége előtt Buslje távolija beakadt, eldőlni látszott a mérkőzés. Zalánki gyorsan szépített, a végén azonban kevés idő maradt, s nem sikerült az egyenlítés. Az Olympiakosz 11-9-re nyert meg egy olyan meccset, amelyen bizony többet érdemelt volna a Szolnok…

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, FŐTÁBLA, 10. FORDULÓ
B-csoport
Olympiakosz Pireusz (görög)–Szolnoki Dózsa 11-10 (2-2, 2-3, 5-3, 2-2)
Gólszerzők:
Genidounias 2, Obradovic 2, Gounas 2, Buslje 2, Mourikis 2, Mylonakis, ill. Zalánki 3, Prlainovics 2, Lazics 2, Bátori, V. Rasovics, Kis G.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
B-csoport

Jadran Split (horvát)–Spandau 04 (német) 14-8
BPM Sport Management (olasz)–Mladost Zagreb (horvát) 12-9

Szombaton játszották
Jug Dubrovnik (horvát)–Waspo Hannover (német) 18-7

Az állás: 1. Dubrovnik 28, 2. BPM Sport Management 22, 3. Olympiakosz 18, 4. Szolnok 15, 5. Jadran Split 9, 6. Mladost 8, 7. Spandau 7, 8. Hannover 6   

A-csoport
Dinamo Moszkva (orosz)–AN Brescia (olasz) 10-6
Crvena Zvezda (szerb)–Steaua Bucuresti (román) 7-9

Szombaton játszották
ZF-Eger–FTC-Telekom 9-12
Pro Recco (olasz)–CNA Barceloneta (spanyol) 8-3

Az állás: 1. Pro Recco 30, 2. Brescia 20, 3. Barceloneta 19, 4. FTC 19, 5. Eger 12, 6. Dinamo Moszkva 12, 7. Steaua 6, 8. Crvena Zvezda 0

A további program
11. FORDULÓ - 2019. MÁRCIUS 27.
A-csoport

CNA Barceloneta-FTC-Telekom
Crvena Zvezda-Dinamo Moszkva
Steaua Bucuresti -Pro Recco
AN Brescia-ZF-Eger
B-csoport
Szolnoki Dózsa-Spandau 04
BPM Sport Management-Jug Dubrovnik
Mladost Zagreb-Olympiakosz
Waspo Hannover-Jadran Split

12. FORDULÓ - 2019. ÁPRILIS 13.
A-csoport

CNA Barceloneta-Dinamo Moszkva
FTC-Telekom-Pro Recco
Crvena Zvezda-AN Brescia
Steaua Bucuresti-ZF-Eger (április 12.)
B-csoport
Spandau 04-Olympiakosz
BPM Sport Management-Waspo Hannover
Mladost Zagreb-Jadran Split
Szolnoki Dózsa-Jug Dubrovnik

13. FORDULÓ - 2019. ÁPRILIS 24.
A-csoport

CNA Barceloneta-Crvena Zvezda
FTC-Telekom-Steaua Bucuresti
Dinamo Moszkva-ZF-Eger
Pro Recco-AN Brescia
B-csoport
Szolnoki Dózsa-BPM Sport Management
Spandau 04-Mladost Zagreb
Olympiakosz-Waspo Hannover
Jug Dubrovnik-Jadran Split (április 23.)

14. (UTOLSÓ) FORDULÓ - 2019. MÁJUS 15.
A-csoport

ZF-Eger-CNA Barceloneta
AN Brescia-Steaua Bucuresti
Pro Recco-Crvena Zvezda
Dinamo Moszkva-FTC-Telekom
B-csoport
Jadran Split-Szolnoki Dózsa
Waspo Hannover-Mladost Zagreb
Olympiakosz -BPM Sport Management
Jug Dubrovnik-Spandau 04

A Nyolcas Döntőt (2019. június 6-8.) Hannoverben rendezik - így a német együttes mellett a B-csoportból három együttes jut tovább!
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
bl
szolnok