cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: ünnepi magyar rangadó!

2019. március 15. 10:00

Az A-csoportban ma 18:30-tól Eger–FTC mérkőzést rendeznek. Szombaton 15 órától az Olympiakosz Pireusz vendégeként lép fel a B-csoportban a Szolnok.

Tekintettel arra, hogy az A-csoportban pillanatnyilag az FTC a 4., az Eger pedig az 5. helyet foglalja el a tabellán, a felek újabb egymás elleni, pénteki mérkőzése (amelyet 18:30-tól élőben közvetíti az M4 Sport) a 10. fordulóban roppant fontos ütközetben tekinthető. A hevesieknek feltétlen bravúrra lenne szükségük ahhoz, hogy reális esélyük maradjon a továbbjutásra. A szezonban eddigi mind BL-ben, mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában a fővárosiak voltak a jobbak – Dabrowski Norbert csapata most az első sikerre készül.

Miként a társaság görög válogatottja, Angelos Vlachopoulos a klub honlapján fogalmazott: „Nagyon nehéz meccsre számítok. Többször találkoztunk már a zöldekkel, de eddig jó eredményt sajnos nem tudtunk elérni ellenük. Egy győzelem azt jelentené, hogy közelebb kerülhetünk a Final 8-hez. Ettől függetlenül ez is egy mérkőzés lesz, ahol bármi megtörténhet. Kulcsfontosságú, hogy a védelmünk rendben legyen, ne kapjunk sok gólt. Ha 6-7 gólon tartjuk őket, akkor bízhatunk egy jó eredményben. Ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé kerüljünk, legalább két három bravúrra lesz szükség. Nem vagyunk egyszerű helyzetben, de a szezon elején a Final 8-et tűztük ki magunk elé, így mindent meg kell ezért tennünk.”

A Varga Zsolt irányította FTC-nél lélektanilag fontos összecsapásról beszélnek, hiszen egy esetleges győzelem esetén hét pontra szakítanák le ellenfelüket, egyúttal szinte biztossá válna a továbbjutás. Az összecsapás előtt a klub a magyar válogatott Jansik Szilárdot szólaltatta meg:

A B-csoportban a Szolnok szombaton játszik Athénban – a magyar idő szerint 15 órakor kezdődő találkozót a Sport2 közvetíti. Kulcsmeccsről beszélhetünk, hiszen miután a nyolcas döntő rendezője jogán a Hannover biztos továbbjutó, mellette csak három hely kiadó – és erre pályázik a görög és a magyar együttes is. Ráadásául az Olympiakosz és a Szolnok momentán egyaránt 15 pontos. Zsivko Gocics együttese számára egy idegenbeli pont is nagy sikernek számítana, ám miként a klub honlapján a csapat világbajnok kapusa, Nagy Viktor fogalmazott: „Mindig győzni megyünk és úgy érzem, hogy abszolút van esélyünk is. Nyilván sok mindenen átmentünk, sok jót is megéltünk, meg rosszat is. De holnap is úgy kell kiutaznunk, hogy abszolút van esélyünk és csak rajtunk múlik, hogy mi lesz a végeredmény. Nagyon sokszor játszottam Pireuszban, és tudom, hogy nem mindig így van, de hiszek magunkban. És egy jó játékban. Nyilván egy nagyon szuper játékkal lehet ott csak győzni és nagyon bízom abban, hogy ki tudjuk magunkból hozni ezt a nagyon szuper játékot.”

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, FŐTÁBLA, 10. FORDULÓ
A-csoport
Március 15., péntek

ZF-Eger–FTC-Telekom, 18:30 – tv: M4 Sport
Pro Recco (olasz)–CNA Barceloneta (spanyol), 20:30
Március 16., szombat
Dinamo Moszkva (orosz)–AN Brescia (olasz), 19:15
Crvena Zvezda (szerb)–Steaua Bucuresti (román), 20:30

Az állás: 1. Pro Recco 27, 2. Brescia 20, 3. Barceloneta 19, 4. FTC 16, 5. Eger 12, 6. Dinamo Moszkva 9, 7. Steaua 3, 8. Crvena Zvezda 0

B-csoport
Március 15., péntek

Jug Dubrovnik (horvát)–Waspo Hannover (német), 19:00
Március 16., szombat
Olympiakosz Pireusz (görög)–Szolnoki Dózsa, 15:00 – tv: Sport2
Jadran Split (horvát)–Spandau 04 (német), 19:00
BPM Sport Management (olasz)–Mladost Zagreb (horvát), 20:30

Az állás: 1. Dubrovnik 25, 2. BPM Sport Management 19, 3. Olympiakosz 15, 4. Szolnok 15, 5. Mladost 8, 6. Spandau 7, 7. Jadran Split 6, 8. Hannover 6

A további program
11. FORDULÓ - 2019. MÁRCIUS 27.
A-csoport

CNA Barceloneta-FTC-Telekom
Crvena Zvezda-Dinamo Moszkva
Steaua Bucuresti -Pro Recco
AN Brescia-ZF-Eger
B-csoport
Szolnoki Dózsa-Spandau 04
BPM Sport Management-Jug Dubrovnik
Mladost Zagreb-Olympiakosz
Waspo Hannover-Jadran Split

12. FORDULÓ - 2019. ÁPRILIS 13.
A-csoport

CNA Barceloneta-Dinamo Moszkva
FTC-Telekom-Pro Recco
Crvena Zvezda-AN Brescia
Steaua Bucuresti-ZF-Eger (április 12.)
B-csoport
Spandau 04-Olympiakosz
BPM Sport Management-Waspo Hannover
Mladost Zagreb-Jadran Split
Szolnoki Dózsa-Jug Dubrovnik

13. FORDULÓ - 2019. ÁPRILIS 24.
A-csoport

CNA Barceloneta-Crvena Zvezda
FTC-Telekom-Steaua Bucuresti
Dinamo Moszkva-ZF-Eger
Pro Recco-AN Brescia
B-csoport
Szolnoki Dózsa-BPM Sport Management
Spandau 04-Mladost Zagreb
Olympiakosz-Waspo Hannover
Jug Dubrovnik-Jadran Split (április 23.)

14. (UTOLSÓ) FORDULÓ - 2019. MÁJUS 15.
A-csoport

ZF-Eger-CNA Barceloneta
AN Brescia-Steaua Bucuresti
Pro Recco-Crvena Zvezda
Dinamo Moszkva-FTC-Telekom
B-csoport
Jadran Split-Szolnoki Dózsa
Waspo Hannover-Mladost Zagreb
Olympiakosz -BPM Sport Management
Jug Dubrovnik-Spandau 04

A Nyolcas Döntőt (2019. június 6-8.) Hannoverben rendezik - így a német együttes mellett a B-csoportból három együttes jut tovább!
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
bl