cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Világliga/Európa Kupa-selejtező: „Megtettük, amit meg kellett tennünk”

2019. március 12. 19:34

A máltai 24-8-as győzelmet követően Märcz Tamás nem csupán az utolsó mérkőzést, hanem ezt a sorozatot is elégedett értékelte. Folytatás majd április elején, a következő meccs a Montenegró elleni EK-negyeddöntő.

Mint beszámoltunk róla, a Férfi Világliga/Európa Kupa-selejtező utolsó játéknapján a Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk ezúttal is 24-8-ra győzött Málta ellen. A szövetségi kapitány némi „felmelegedés” után ekképpen foglalta össze a mérkőzést:

„Nyitott uszoda, hideg, nagy szél, fogalmazzunk úgy, a körülmények különlegesek voltak… A cserék a vízben tartózkodhattak, mint a régi szép időkben. Sokat is cseréltem, így alaposan össze voltak kavarva a sorok, de az iramon ez nem látszott – sőt. Végig diktáltuk a ritmust, az agresszív, szoros emberfogásból labdákat szereztünk, lefordulásokból sok gólt lőttünk. A máltai csapat három jó játékost vetette be a szombathelyi meccshez képest, erősebb volt, mint legutóbb, de sikerült már a mérkőzés első felében tetemes előnyt kiharcolni. A harmadik-negyedik negyedre elveszítették a hazaiak a fejüket, örülök, hogy ennek sem náluk, de főleg nálunk nem lett következménye. Sem sérülés, sem más formában. Úgy éreztem, nehezen viselték a máltaiak a szoros emberfogást, illetve a nagy gólkülönbséget. Mindezek ellenére lendületes meccsen tudtunk gyakorolni, elégedett vagyok. Örülök, hogy Gyárfás Tamás és Várnai Kristóf személyében két újoncot is be tudtuk vetni, ráadásul eredményesek is voltak. Nem állítom, hogy a legmagasabb szintű meccset játszottuk, hiszen az ellenfél nem a mi szintünket képviseli, ugyanakkor mégis hasznos, hogy ebben a hónapban is volt egy összetartás, amely tétmeccsel zárult. Ami a folytatást illeti: április első hetében lesz komplett válogatott összetartás, csütörtöktők vasárnapig a Világligára kvalifikáló Európa Kupa zágrábi nyolcas döntővel, amely a nyári összetartás előtt az utolsó közös alkalmunk, s amelynek az első meccsen a négy közé jutásért Montenegróval játszunk. Tizenöt játékos utazhat, minden bizonnyal azok közül kerül ki, akik ebben a selejtező sorozatban játszottak. Voltak nehezebb és könnyebb találkozóink, forgatni tudtuk a csapatot, a nemzetközi porondon is szereplő topcsapatainkat is segíteni tudtuk ezáltal. Tettük ezt úgy, hogy nem kellett kompromisszumot kötni, mindig erős csapattal játszhattunk. A selejtező ezen részét tehát lezártuk, megtettük, amit meg kellett tennünk.”
watch?v=HgUdvZ1RYCI
Férfi Világliga/Európa Kupa-selejtező, 6. játéknap 
A-csoport 
Málta-Magyarország 8-24 (2-6, 1-7, 3-6, 2-5) 
Gzira, vezette: 
Birakis (görög), Alban (francia) 
Gólszerzők: Camilleri 3, M. Zammit 2, Cousin, Abela, D. Zaammit, ill. Német 5, Várnai 3, Angyal 3, Pásztor 3, Pohl 2, Gyárfás 2, Nagy Á. 2, Sedlmayer 2, Kovács G., Manhercz

A máltaiak elleni keret 
Kapusok: Csoma 
Kristóf (Miskolc), Kardos Gergely (Szolnok) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Gyárfás Tamás (Eger), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Várnai Kristóf (BVSC) 

További program
A-csoport:

Németország-Oroszország 10-18
A végeredmény: 1. Magyarország 17, 2. Oroszország 12, 3. Németország 7, 4. Málta 0

B-csoport:
Ukrajna-Görögország 5-24
Spanyolország-Hollandia 14-7
A végeredmény: 1. Spanyolország 15, 2. Görögország 15, 3. Hollandia 6, 4. Ukrajna 0

C-csoport:
Montenegró-Franciaország 10-8
A végeredmény: 1. Olaszország 10, 2. Montenegró 8, 3. Franciaország 0

D-csoport:
Horvátország-Szerbia 12-9
A végeredmény: 1. Horvátország 10, 2. Szerbia 8, 3. Románia 0

Az Európa Kupa nyolcas döntőjét 2019. április 5-7. között Zágrábban rendezik.
A negyeddöntő párosítása
Magyarország-Montenegró
Olaszország–Oroszország
Spanyolország–Szerbia
Horvátország–Görögország
 
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
világliga