cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Máltán zárjuk a selejtezőt

2019. március 11. 15:15

A keddi, Világliga/Európa Kupa-selejtezőre utazó csapat a BVSC-uszodában edzett a reptérre menet előtt – abban az uszodában, amelyben Kis Gábor oly sokat lehúzott. Nos, a center a vlv.hu portálon bejelentette, az idény végén befejezi a játékot.

A máltai utazás előtt a Laky Károly Uszodában vezényelt edzést Märcz Tamás szövetségi kapitány (ott, ahol pekingi olimpiai bajnokunk, Kis Gábor 1999-ben a BVSC színeiben lejátszotta első ob I-es meccsét – nos, a „Kicsi” becenévre hallgató klassziscenter hétfőn reggel a vlv-n jelentette be, hogy az idény végén befejezi a játékot), avagy nem mondhatjuk, hogy hétfő unalmas volna a játékosok számára. Akik között ott volt a két újonc, Gyárfás Tamás és Várnai Kristóf is – az Eger és a BVSC pólósa egyaránt nagy büszkeséggel konstatálta a meghívót, ahogy annak lennie kell. Majd kameránk előtt így nyilatkoztak:

A győri oroszverés után már csoportelsőként várhatja az összecsapást férfiválogatottunk a Világliga/Európa Kupa-selejtező utolsó fordulójában, így már azt is tudja, hogy az EK zágrábi nyolcas döntőjében majd Montenegró ellen játszik majd – de természetesen mindez nem jelenti azt, hogy félvállról venné a keddi, Málta elleni partit.

„Koncentráltságot, jó játékot és természetesen győzelmet várok. A hazaiak várhatóan erősebb kerettel játszanak majd, mint tették Szombathelyen, de ismerem jól azokat, akik hiányoztak a magyarországi meccsen – velük egészen biztos jobbak lesznek. Nekünk a korábbiaknál picit fiatalabb csapatunk lesz, jó néhány meghatározó játékosunk nem kapott most meghívót, szeretném egy kicsit felhasználni a mérkőzést, hogy lássak néhány játékost testközelből” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki kameránk előtt így foglalta össze várakozásait:

Férfi Világliga/Európa Kupa-selejtező
A máltaiak elleni keret
Kapusok: Csoma
Kristóf (Miskolc), Kardos Gergely (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Gyárfás Tamás (Eger), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Várnai Kristóf (BVSC)

Az állás
A-csoport:
1. Magyarország 14, 2. Oroszország 9, 3. Németország 7, 4. Málta 0
B-csoport: 1. Spanyolország 12, 2. Görögország 12, 3. Hollandia 6, 4. Ukrajna 0
C-csoport: 1. Olaszország 10, 2. Montenegró 5, 3. Franciaország 0
D-csoport: 1. Szerbia 8, 2. Horvátország 7, 3. Románia 0

További program
6. játéknap, 2019. március 12.
A-csoport:

Németország-Oroszország
Málta-Magyarország, Gzira, 17:00
B-csoport:
Ukrajna-Görögország
Spanyolország-Hollandia
C-csoport:
Montenegró-Franciaország
D-csoport:
Horvátország-Szerbia

Az Európa Kupa nyolcas döntőjét 2019. április 5-7. között Zágrábban rendezik.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott